Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

GA1224 - Dret de la Unió Europea

Curs 3 - Semestre 1

Metodologia

Metodologia didàctica

La docència serà impartida, fonamentalment, a través de classes presencials, distingint-se entre classes teòriques i classes pràctiques. Alguns temes seran preparats pels alumnes a partir de qüestionaris proposats pel professor, amb el suport de manuals i altres recursos al servei dels alumnes.
 
Les classes teòriques consistiran en les clàssiques lliçons magistrals en què el professor transmetrà a l'alumne els coneixements bàsics sobre els aspectes fonamentals del programa destinats a l'obtenció dels resultats d'aprenentatge descrits en el punt 4 d'aquesta guia. L'alumne, per la seua banda, ha de comprometre's activament en el procés d'aprenentatge mitjançant la lectura i estudi pel seu compte, d'aquells aspectes del programa que el professor determine.
 
Les classes pràctiques comprendran distintes activitats: Dedicarem la major part de les sessions a l'anàlisi de textos jurídics, jurisprudència del TJUE, actes jurídics adoptats per les institucions, documents de treball i notícies d'actualitat europea, relacionats amb el contingut del programa. Aquestes pràctiques seran voluntàries però tindran un valor d'un 20 % de la nota final. La docència pràctica comprendrà, així mateix, la realització de treballs dirigits individuals o en grups xicotets i la seua exposició en classe. La realització d'aquests treballs també serà voluntària. La docència pràctica inclourà, finalment, algunes sessions de tutories en grup, dedicades a resoldre dubtes i problemes que els puguen sorgir als alumnes al llarg del semestre. Aquestes tutories no substituiran a les clàssiques tutories presencials o virtuals.