Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

MT1012 - Estadística i Optimització (Estadística)

Curs 2 - Semestre 1

Metodologia

Metodologia didàctica

  • Ensenyaments teòrics: Classes magistrals. Les classes teòriques s'impartiran amb la metodologia presencial de classes magistrals, en les quals es possibilitarà i estimularà al màxim la interacció i participació de l'alumnat. Les classes tindran suport de mitjans audiovisuals. El material utilitzat en classe pel professor estarà disponible en l'Aula Virtual de l'assignatura. S'animarà a l'alumnat a aprofundir en els coneixements adquirits en classe mitjançant la utilització de la bibliografia i el programari recomanat. 
  • Ensenyaments pràctics (problemes): Les classes de problemes són un punt fonamental per al correcte compliment dels objectius de l'assignatura. En elles, l'alumne haurà de resoldre casos pràctics prèviament seleccionats, i discutits en teoria. L'aprenentatge contempla tant la introducció i manipulació de dades, com l'ús de les principals facilitats que oferix aquest programa per a la seva anàlisi. Les pràctiques es realitzaran individualment. 
  • Ensenyaments pràctics (laboratori): Donat el caràcter de l'assignatura, el disposar de sessions de laboratori en aules d'Informàtica, permet iniciar a l'alumne en el maneig de programari especialitzat (R, *Stagraphics, *SPSS, o altres) i alhora plantejar i resoldre supòsits pràctics sense necessitat d'entretenir-se “” en la part de càlcul. Això permet comprendre millor les distintes tècniques, i centrar-se en l'elecció dels procediments necessaris per a abordar cada supòsit pràctic i en l'anàlisi i interpretació dels resultats obtinguts. El programar 15 hores de treball presencial de l'alumne, respon a programar 6 sessions de laboratori de 2.5 hores de durada cadascuna.