Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

CS1002 - Introducció a la Sociologia i Mètodes d'Investigació en Ciències Socials (Sociologia)

Curs 1 - Anual

Metodologia

Metodologia didàctica

És aconsellable l'assistència periòdica a les classes.

- En les sessions de teoria (blocs de teoria i de mètodes i tècniques de recerca), les explicacions del professorat es compaginaren amb anàlisis de textos escrits i audiovisuals, i amb exposicions de l'alumnat.

- En les sessions de problemes, els diferents casos proposats pel professorat, a partir de textos i/o estadístiques, els resoldrà l'alumnat mitjançant tècniques d'aprenentatge cooperatiu.

L'alumnat, per mitjà de tècniques d'aprenentatge cooperatiu, resoldrà casos concrets directament relacionats amb el bloc de teoria sociològica i, en relació amb el bloc de mètodes i tècniques, aprendrà a interpretar i elaborar estadístiques sociològiques i criminològiques extretes de les bases de dades de l'INE i Eurostat.

- En les sessions de seminari, l'alumnat analitzarà textos bàsics en anglès sobre els conceptes principals de la matèria, també mitjançant tècniques d'aprenentatge cooperatiu. L'alumnat es familiaritzarà amb els principals conceptes sociològics i criminològics en llengua anglesa.