Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

DI2010 - Materials I

Curs 1 - Semestre 2

Sistema d'avaluació

Prova final

70%

Avaluació contínua

30%

Criteris de superació

La qualificació final de l'assignatura es reparteix de la següent manera:

-Avaluació contínua: 30%
-Prova final: 70%

Per considerar-se aprovada l'assignatura és necessari obtenir una nota mitjana final igual a 5 sobre 10, sent la nota mínima de la prova final igual o superior a 4 sobre 10.

-Avaluació contínua: La nota d'avaluació contínua es correspon a:

a) La nota obtinguda en les pràctiques de laboratori (20%), que es correspondrà a la mitjana de les valoracions obtingudes per les memòries de les diferents pràctiques (o tests, resolució de casos, projectes, etc.) que es duraran a terme i que es presenten en el termini establert per a això. La nota de cada memòria només s'aplicarà a les persones assistents a la corresponent sessió de pràctiques. Aquestes memòries es realitzaran en grups de 6 persones com a màxim. També hi haurà la possibilitat de fer una coavaluació intragrup.

b) La nota referent al treball d'avaluació contínua (10%), que es compon de la resultant de ponderar l'avaluació obtinguda en el/s lliurament/s d'aquest/s, multiplicada per un coeficient de coavaluació intragrup que permetrà l'avaluació de cada integrant del grup per part de la resta del grup (si el treball es realitzara en grup). El treball d'avaluació continuada consistirà en el desenvolupament de documents sobre materials d'interès per a l'assignatura, conceptes vistos a la mateixa, problemes a resoldre, o activitats similars.

-La prova final de l'assignatura consistirà en un examen teòric-pràctic sobre tot el temari de l'assignatura. No obstant això, i de manera opcional, es podrà optar a que part del temari de l'assignatura sigua avaluat en exàmens parcials, que en cas d'aprovar-se (amb nota a el menys de 5/10) eliminaran matèria en la prova final. Si són suspesos, o no es vol optar a ells, s'avaluarà tot el temari en la prova final. 

La nota corresponent a aquelles sessions de pràctiques de laboratori que no superades (nota inferior a 5/10) però s'haga assistit al laboratori i lliurat la memòria corresponent en temps i forma, es podrà recuperar mitjançant un petit examen que es desenvoluparà el mateix dia de la prova final. A aquells/es estudiants que no assistissen a alguna de les sessions de laboratori o no presentaren les memòries corresponents en el termini estipulat, tampoc els seria avaluada la part corresponent a aquestes sessions de pràctiques en la prova final. Pel que fa a la part del treball d'avaluació contínua, aquesta no és recuperable.

Un alumne/a es considerarà presentat en primera convocatòria quan haga realitzat la prova final d'avaluació o quan s'haga presentat a un conjunt d'activitats d'avaluació superior al 60% del total de la nota. A la segona convocatòria, es pot recuperar el 70% de l'assignatura mitjançant un únic examen teòric-pràctic de tot el temari de l'assignatura (no es guardarà la nota de les proves d'avaluació parcial realitzades durant el curs). La nota de les pràctiques de laboratori i del treball d'avaluació contínua es conservaran per a la segona convocatòria. La nota corresponent a aquelles sessions de pràctiques de laboratori que no s'hagan superat (nota inferior a 5/10) però s'haga assistit al laboratori i lliurat la memòria corresponent en temps i forma, es podrà recuperar mitjançant un petit examen que es desenvoluparà el mateix dia de l'examen teòric de la segona convocatòria. A aquells / es estudiants que no assistissen a alguna de les sessions de laboratori o no presentaren les memòries corresponents en el termini estipulat, tampoc els seria avaluada la part corresponent a aquestes sessions de pràctiques en la segona convocatòria. Pel que fa a la part del treball d'avaluació contínua, aquesta no és recuperable.

Un/a estudiant es considerarà presenta en segona convocatòria quan haga realitzat la prova final o quan s'haga presentat a un conjunt d'activitats d'avaluació superior al 60% del total de la nota.

Honestedat acadèmica: En compliment de la Normativa d'Avaluació dels Estudis Oficials de Grau i Màster de la Universitat Jaume I, "l'estudiantat haurà d'abstenir-se de la utilització o cooperació en procediments fraudulents en les proves d'avaluació" (article 5.7). I, d'acord amb l'article 11 de la mateixa: "l'alumnat està obligat a complir les regles bàsiques sobre autenticitat i autoria durant la realització d'aquestes proves d'avaluació. Les conductes o les actuacions que contravinguen aquestes regles en la realització d'una prova d'avaluació, implicarà la qualificació de "zero" en l'avaluació de la corresponent activitat. En qualsevol cas, les actuacions fraudulentes en una prova final d'avaluació donaran lloc a la qualificació de suspens, amb la qualificació numèrica de "zero", en aquesta convocatòria, i la possible incoació, si escau, d'un procediment sancionador ". D'aquesta manera, tenint en compte sengles articles de la normativa, les sancions que es deriven del frau en proves d'avaluació seran d'aplicació a tot l'estudiantat implicat en l'incident.