SIA. Sistema d'Informació Acadèmica

Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

AE1040 - Creació d'Empreses

Curs 4 - Semestre 1

Temari

Temari

EMA 1.- CREACIÓ D'EMPRESES EN ENTORNS GLOBALS
1.1.- Emprendre en un entorn global.
1.2.- Característiques de les oportunitats globals.
1.3.- Tipus d'emprenedors: L'emprenedor global.
1.4.- Avantatges i inconvenients d'emprendre.
TEMA 2.- PROCÉS ESTRATÈGIC PER A LA CREACIÓ D'EMPRESES EN ENTORNS GLOBALS
2.1.- Procés de planificació. Acció per a la creació d'empreses.
2.2. Pla de Negoci
2.3. Resum Executiu
TEMA 3. DE LA IDEA DE NEGOCI A L'PMH
3.1. Fonts d'idees de negoci.
3.2. Tècniques de creativitat.
3.3. Tècniques de filtratge d'idees.
3.4. PMH
TEMA 4. ANÀLISI ESTRATÈGICA DE L'ENTORN
4.1. Importància de l'anàlisi de l'entorn general per a la creació d'empreses globals
4.2. Anàlisi de les barreres d'entrada a un sector
4.3. Anàlisi de l'ecosistema emprenedor
4.4. Anàlisi dels competidors
TEMA 5. MODEL DE NEGOCI LONA I
5.1. Identificació dels usuaris i tècniques per a la personificació.
5.2. Proposta de valor
5.3. Canals de distribució
5.4. Canals de comunicació
TEMA 6. MODEL DE NEGOCI LONA II
6.1. Identificació de recursos i capacitats necessàries vs exclusius
6.2. Identificació de les activitats de la cadena de valor
6.3. Decisions per a la internacionalització de les activitats de la cadena de valor
6.4. Externalització de les activitats. Definició de xarxes
TEMA 7. MODELS DE NEGOCI FINANCERS
7.1. Viabilitat econòmica-financera
7.2. Models de negoci de llarga cua
7.3. Models de negoci multilateral
7.4. Models de negoci basats en oferir un servei gratuït
7.5 Models de negoci oberts
TEMA 8.- ESTRATÈGIES DE CREACIÓ D'EMPRESES EN ENTORNS GLOBALS.
8.1.- Inversió de recursos propis.
8.2.- Franquícies.
8.3.- Spin-off.
8.4.- Altres fórmules de cooperació per a la creació d'empreses.
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16