Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

PE0939 - Periodisme Cultural

Curs 4 - Semestre 1

Metodologia

Metodologia didàctica

 

L'assignatura combinarà sessions teòriques, basades en la metodologia de la classe magistral, amb sessions pràctiques, centrades en la realització d'una sèrie d'exercicis per part de l'alumnat (tant de forma individual com grupal).

El contingut de les pràctiques de l'assignatura s'organitza a partir d'una sèrie d'exercicis que introduiran a l'alumnat en les produccions informatives més comunes d'aquest tipus d'especialització periodística. Són els següents:

1.- Anàlisis secció de cultura (elaboració de treballs acadèmics) (10%): Es farà des del punt de vista de les fonts, els temes, els recursos utilitzats i l'estil informatiu. Aquesta anàlisi serà presentat públicament.

2.- Comparança crítica d'una cobertura (resolució d'exercicis i problemes) (10%): S'analitzarà un fet enquadrat dintre de la categoria de cultura en dos mitjans diferents des del punt de vista de l'enfocament de l'esdeveniment, el mapa de fonts, la tipologia de recursos i la correcció del vocabulari tècnic empleat.

3.- Pràctiques (Prototips) (70%):

3.1.- A partir de la lectura d'un llibre o un dossier amb informacions publicades pels mitjans els alumnes han d'elaborar un article d'opinió en qualitat de periodista expert.

3.2.- Redacció d'una notícia a triar sobre algun dels àmbits culturals

3.3.- Redacció d'una crítica de cultural a partir de la cobertura d'un esdeveniment relacionat amb aquest àmbit.

3.4.- Redacció d'un reportatge periodístic basat en un cas real actual que s'enquadri dintre de la secció de cultura d'un mitjà escrit.

Igualment, l'assignatura contarà amb un seminari d'assistència obligatòria (observació i execució de tasques i pràctiques) (10%), el contingut de les quals estarà directament relacionat amb el contingut del temari.