Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

CA0923 - Estructura del Sistema Comunicatiu

Curs 3 - Semestre 1

Metodologia

Metodologia didàctica

L'assignatura combina sessions teòriques, basades en la metodologia de la classe magistral, amb sessions pràctiques, centrades en la realització d'una sèrie d'exercicis per part de l'alumnat (tant de manera individual com en grup).

La distribució de les classes és la següent:

- Dues hores de teoria setmanals (grup complet, de 90 estudiants i estudiantes)

- Dues hores de pràctiques setmanals (dos grups reduïts, de 45 estudiants i estudiantes)

Les sessions teòriques es basaran en el mètode de la classe magistral. No obstant això, cada un dels temes que integren el programa contarà amb un text breu de suport (subministrat a l'alumnat a través de l'aula virtual). Aquests materials estan destinats a la lectura prèvia i són de caràcter obligatori (motiu pel qual es consideren matèria d'examen). Igualment, en el marc de les sessions teòriques, l'alumnat ha de desenvolupar, obligatòriament, un treball en grup sobre l'estructura d'un grup de comunicació.

El contingut de les pràctiques de l'assignatura s'organitza a partir de diversos exercicis. Aquests són els següents:

- Debats dirigits. Activitats de discussió i reflexió en l'aula orientades i dirigides pel professorat sobre diferents aspectes i dinàmiques de l'estructura del sistema comunicatiu. Treball en grup. Fonts: dossier de lectura preparat pel professorat i lloc a la disposició de l'alumnat en l'aula virtual.

- Carpeta de premsa. Integrada per notícies d'actualitat relacionades amb els continguts de l'assignatura. Freqüència setmanal al llarg del semestre. Treball en grup. Fonts: diaris d'informació general, diaris d'informació econòmica i portals d'Internet especialitzats.

Igualment, l'assignatura comptarà amb un seminari d'assistència obligatòria, el contingut de la qual estarà directament relacionat amb el contingut del temari.