Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

EM1009 - Expressió Gràfica

Curs 1 - Semestre 2

Metodologia

Metodologia didàctica

 

La metodologia docent de l'assignatura inclou activitats que es porten a terme en presència del professorat i activitats sense presència del professorat.

Per a les activitats que es porten a terme en presència del professorat, la metodologia inclou sessions teòriques i pràctiques guiades en aula informàtica.

Les sessions teòriques inclouen l'exposició de la teoria i el desenvolupament de problemes o estudi de casos pel professorat. L'alumnat pren apunts i participa en classe, fa preguntes al professorat o respon les preguntes del professorat. El mètode expositiu consisteix a presentar un tema lògicament estructurat amb la finalitat de facilitar informació organitzada, d'acord amb criteris adequats a la finalitat a assolir. Se centra fonamentalment en l'exposició verbal pel professorat, i es reforça amb tècniques multimèdia, dels continguts de la matèria objecte d'estudi.

Les pràctiques guiades en l'aula informàtica tenen com a objectiu l'aprenentatge de programari específic d'aplicació en enginyeria. En aquestes pràctiques s'hi proposa la resolució d'exercicis i problemes: Situacions en què l'alumnat ha de desenvolupar i interpretar solucions adequades a partir de l'aplicació de rutines, fórmules, o procediments per a transformar la informació que se li ha proposat inicialment.

Les activitats sense presència del professorat es treballen mitjançant l'estudi individual i els treballs de l'assignatura. Totes les activitats les reforcen els continguts de l'aula virtual.

Exercicis

Per a desenvolupar la part pràctica de l'assignatura, en totes les classes pràctiques s'hi proposaran exercicis. S'estableixen dos tipus d'exercicis:

·        Guiats. Són exercicis de resolució guiada a realitzar durant les classes pràctiques, en l'aula assignada a l'efecte.

·        Voluntaris. Són exercicis que poden resoldre's lliurement com a treball personal.

La custòdia de tots els exercicis (tant en paper com en fitxer electrònic) serà exclusiva responsabilitat de cada alumne o alumna.

Tots els exercicis delineats seran realitzats amb el CAD 2D, utilitzat en l'assignatura.

Per a verificar la interpretació satisfactòria de les vistes dièdriques inicials s'utilitzarà, en la primera part de l'assignatura, tant la representació axonomètrica com el modelatge 3D.

El modelatge sòlid s'utilitzarà en la segona part de l'assignatura.

 

Identificació dels exercicis

Tots els exercicis que es realitzen (tant en paper com  en fitxer electrònic) cal presentar-los sobre uns formats que s'ajusten a les indicacions de la norma UNE 1-026-83 part 2, les dimensions dels quals es detallen en cada exercici.

Denominació dels fitxers dels exercicis

Els fitxers que continguen els exercicis que es realitzen per ordinador cal identificar-los amb els noms obtinguts d'aplicar les següents regles:

·        Els vuit primers caràcters del nom seran la identificació de correu electrònic assignat a cada alumne o alumna (la part anterior al signe @).

·        El caràcter 9 serà un subratllat de separació “_”

·        Els caràcters 10, 11 i 12 correspondran al número de l'exercici.

·        Els caràcters 13 i 14 podran ser un subratllat de separació “_” i una lletra que identificarà les diferents versions que l'alumne n'hi puga haver presentat.

Així, per exemple, l'identificador al021548_036_c correspon a la tercera versió (c) que l'alumne al021548 faça de l'exercici 3.6.

S'entregarà un únic fitxer per exercici que continga tots els apartats

Manera de presentar els exercicis en fitxer

Els treballs realitzats per ordinador s’han de presentar sempre en format electrònic i, quan es demane, també en còpia impresa en paper. Per a la còpia impresa se seguiran les instruccions sobre formats donades en cada exercici. Per a la presentació dels fitxers informàtics s’ha d’utilitzar l’aula virtual:

·        Els treballs s'han de penjar en la tasca corresponent de l'aula virtual de l'assignatura.

·        Els noms dels fitxers seran els indicats en “denominació dels fitxers dels exercicis”.

   Quan es vulga enviar més d'un fitxer, s'han de comprimir en format ZIP. El fitxer comprimit també ha d'utilitzar els noms indicats en "denominació dels fitxers dels exercicis".