Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

ET1040 - Treball de Final de Grau

Curs 4 - Semestre 2

Sistema d'avaluació

Contingut tècnic del treball fi de grau

80%

Defensa oral del treball fi de grau

20%

Criteris de superació

La qualificació global ha de tenir en compte si s'han adquirit les competències assignades al TFG a la memòria verifica, la qualitat del treball presentat, el material lliurat, la claredat expositiva i la capacitat de debat i defensa argumental que s'ha mostrat en l'acte de exposició pública.
 
El tribunal avaluador deliberarà a porta tancada sobre la qualificació dels TFG sotmesos a la seva consideració. La qualificació del TFG per part del tribunal serà la suma ponderada del document presentat (80%) i de la defensa oral (20%). D'una banda, la valoració de la documentació recull aspectes com: capacitat d'estructurar el document correctament, d'acord a un projecte d'enginyeria, claredat i correcció de l'expressió escrita, contingut del treball (aplicació pràctica de l'enginyeria, alternatives plantejades, possibilitat de ús per terceres persones, aportacions de l'alumne / a, etc.), dificultat del projecte, aprofundiment en el tema, capacitat d'aplicar coneixements previs adquirits, resultats aconseguits, viabilitat i la capacitat de valorar el treball realitzat i d'enumerar les qüestions pendents de resoldre. D'altra banda, la valoració de la defensa oral recull aspectes com: capacitat de facilitar el seguiment de l'exposició, de distribuir el temps de cada apartat i d'ajustar al temps màxim establert pel tribunal, capacitat d'expressar-se correctament utilitzant un llenguatge tècnic i concís i la capacitat de respondre correctament a les preguntes formulades pel tribunal. Aquests criteris apareixen publicats a l'Aula Virtual de l'assignatura.
 
Si el tribunal ho considera convenient pot requerir les consideracions del director / a del TFG amb la finalitat de determinar la qualificació definitiva.
Per superar l'assignatura l'alumnat haurà d'obtenir, com a mínim, un 5 en cadascuna de les dues parts (presentació oral i document).
Els criteris d'avaluació són els mateixos independentment de la convocatòria en què es presenti el TFG (incloent convocatòria extraordinària).

Reconeixement de pràctiques extracurriculars

Seguint la Normativa de pràctiques acadèmiques externes de la Universitat Jaume I, les pràctiques externes extracurriculars podran ser reconegudes com a pràctiques curriculars. Per a això, l'alumne o alumna ha de sol·licitar mitjançant l'imprès disponible a l'Aula Virtual de l'assignatura i dirigit a la subcomissió de PE i TFG del grau dit reconeixement.
 
L'aprovació del reconeixement queda supeditada als següents requisits mínims:
 
a) La durada de les pràctiques extracurriculars serà igual o superior a hores a les pràctiques curriculars establertes en el pla d'estudis.
 
b) Les competències transversals, específiques i bàsiques desenvolupades durant la pràctica extracurricular coincidiran amb les competències establertes en el pla d'estudis per a pràctiques curriculars.
 
c) El o la estudiant presentarà prèviament una sol·licitud motivada que incloga evidències documentals: certificat o informe final de l'empresa i memòria final de l'estudiant. Una vegada concedida l'autorització per la subcomissió de PE i TFG del grau, el coordinador o coordinadora de pràctiques externes assignarà un tutor o tutora acadèmic amb crèdits de POD perquè assumeixi l'avaluació de la memòria.
 
d) El reconeixement de les pràctiques externes extracurriculars en cap cas eximeix de la matrícula de l'assignatura, que comporta preus públics.
 
e) No es podran reconèixer com a pràctiques curriculars en cas que les pràctiques extracurriculars es realitzen en empreses amb les que l'estudiant tingui relació familiar de primer o segon grau amb el supervisor o supervisora ​​o la direcció de l'empresa.