Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

PE0917 - Estructura Social Contemporània (Sociologia)

Curs 2 - Semestre 2

Metodologia

Metodologia didàctica

1. Lectures

L'alumnat ha de completar la informació de les classes teòriques a través de la bibliografia bàsica més una altra complementària que ha d'exercitar-se a cercar i seleccionar per si mateix. Els textos per a analitzar en classe seran proporcionats pel professor.

L'alumnat haurà de mostrar la seua capacitat d'anàlisis i síntesi d'aqueixes lectures, mitjançant exposicions, plantejaments de debat o treballs escrits.


2. Pràctiques

En les classes pràctiques s'utilitzarà una combinació de recursos entre els quals es trobaran articles de premsa, investigacions actuals, estudi de casos, materials audiovisuals, bases de dades estadístics, “visites” a webs,..., que reflectisquen, tots ells, empíricament, els fenòmens i dinàmiques tractats en l'assignatura.

Així mateix, serà se suma importància l'exposició o plantejaments de debat realitzats pel propi alumnat, a partir del seu treball personal. 

 

3. Treball d'investigació

Durant les quatre primeres setmanes es podran formar grups de no més de 5 estudiants. El tema del treball de recerca podrà ser qualsevol fenomen social que forme part del temari de l'assignatura. Tots els grups hauran d'estructurar el treball de recerca social en les següents fases:

1. Introducció

2. Objectius

3. Hipòtesi de treball

4. Metodologia

5. Marque teòric

6. Desenvolupament i anàlisi

7. Conclusions

8. Bibliografia


El professor realitzarà el seguiment del treball preferiblement a través de tutories especialitzades, i excepcionalment mitjançant l'aula virtual. Les conclusions del treball seran presentades al grup-classe i el dossier lliurat al professor durant les dues últimes setmanes