Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

VJ1239 - Estructura de la Comunicació i Indústries Culturals

Curs 4 - Semestre 1

Metodologia

Metodologia didàctica

L'assignatura combinarà sessions teòriques, basades en la metodologia de la classe magistral, amb l'avaluació contínua, centrades en la realització d'una sèrie d'exercicis per l'alumnat. La distribució de les classes serà la següent:

- Dues hores de teoria setmanals.

-Dues hores de pràctiques setmanals.

Les sessions teòriques es basaran en el mètode de la classe magistral. No obstant això, cadascun dels temes que integren el programa comptarà amb un text breu de suport (subministrat a l'alumnat a través de l'Aula Virtual).

L'avaluació contínua de l'assignatura s'organitza a partir de diversos exercicis. Són aquests:

- Debats dirigits. Activitats de discussió i reflexió en l'aula, orientades i dirigides pel professorat, sobre diferents aspectes i dinàmiques de l'estructura del sistema comunicatiu i les indústries culturals. Treball en grup. Fonts: dossier de lectura, preparat pel professorat i lloc a disposició de l’alumne en l'Aula Virtual.

- Carpeta de premsa. Integrada per notícies d'actualitat, relacionades amb els continguts de l'assignatura. Freqüència setmanal al llarg del semestre. Treball en grup. Fonts: diaris d'informació general, diaris d'informació econòmica i portals d'Internet especialitzats.

- Treball d'anàlisi d'un grup de comunicació. Treball en grup. Fonts: pàgines web dels grups, portals d'Internet especialitzats i instruccions per escrit del professorat.