Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

CA0916 - Tecnologia de la Comunicació

Curs 2 - Semestre 1

Metodologia

Metodologia didàctica

L'assignatura és de caràcter teòric-pràctic i, en conseqüència, utilitza les metodologies d'ensenyament-aprenentatge pertinents per complir els objectius establerts.


El desenvolupament de les capacitats específiques per a l'anàlisi crítica del context en què es van implantar i desenvolupar les actuals tecnologies audiovisuals i el coneixement adequat dels fonaments científics sobre els quals se sustenten els diferents sistemes i tecnologies audiovisuals s'obtenen a partir d'ensenyaments teòriques a les que s'utilitza la lliçó magistral com a metodologia d'ensenyament-aprenentatge.


Aquestes classes es complementaran per treballs en equip d'elaboració de vídeos conceptuals sobre els principals termes de la tecnologia audiovisual


És important ressenyar que les pràctiques de laboratori tenen caràcter instrumental i estan orientades a facilitar i fer comprensible l'operació i utilització dels equipaments audiovisuals i s'exigeix ​​a l'alumnat que la factura de les produccions sonores i videogràfiques compleixi amb els requisits mínims de qualitat tècnica, sense que sigui determinant la qualitat i adequació d'altres aspectes de caràcter formal i narratiu o relatius als continguts.


Les pràctiques de laboratori es realitzen en dos grups de 45 alumnes, els quals treballaran en petits grups de cinc o sis persones, i seran les següents:


1. PR1: Pràctica de gravació i bolcat bàsic d'àudio (enregistrament d'àudio directe amb gravadora H4 i bolcat a Adobe audition, nivells i exportació). Entrevista exterior. Durada: 1-3 minut


2. PR2: Pràctica de gravació i locució d'àudio en estudi (enregistrament en estudi, locució i barreja bàsica en Adobe Audition). Entrevista i debat estudi. Durada: 3 minuts


3. PR 3: Pràctica de gravació i mescla d'àudio en estudi (enregistrament en estudi, fonts externes, locució i barreja bàsica en Adobe audition). Entrevista i debat estudi. Durada: 3-5 minuts.


4. PR5: Pràctica de gravació d'entrevista en vídeo en pla màster (rodatge d'entrevista en exterior sense il·luminació, so directe). Entrevista exterior. Durada: 3-5 minuts.


5. PR 6: Pràctica d'il·luminació: gravació d'entrevista amb il·luminació en interiors (entrevista, panells LED, so directe). Durada: 3-5 minuts.


6. PR 7: Pràctica d'Edició i postproducció de vídeo (muntatge i sonorització de les PR anteriors).