Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

EE1045 - Treball de Final de Grau

Curs 4 - Semestre 2

Metodologia

Metodologia didàctica

Les tasques conduents a la realització del TFG s'iniciaran en el marc d'una estada en pràctiques de 150 hores que l'alumnat ha de realitzar incorporant-se a l'entorn laboral d'una empresa privada o entitat pública. Per a això, una vegada matriculat, ha de sol·licitar al coordinador de Pràctiques Externes i Treball de Final de Grau l'inici de les mateixes.

En la mesura del possible, es facilitarà i fomentarà que l'estada en pràctiques siga una continuació de la realitzada en l'assignatura Pràctiques Externes (EE1034), sumant un total de 300 hores.

Una vegada realitzada l'adjudicació de l'empresa, a l'alumnat se li assignarà un tutor o tutora per la Universitat Jaume I i un supervisor per part de l'empresa. Entre els tres han d'acordar un projecte formatiu definint els termes de les pràctiques conforme a la normativa de pràctiques externes de la Universitat Jaume I.

En finalitzar el període de pràctiques, el supervisor de l'entitat ha d'emplenar un qüestionari d'avaluació de l'alumnat. Aquest informe ha de ser entregat al tutor de la Universitat, qui el farà arribar posteriorment al coordinador de Pràctiques Externes i Treball de Final de Grau.
 

El TFG és un treball que ha de ser realitzat de manera individual sota la direcció d'un tutor acadèmic. La funció del tutor és orientar, assessorar i planificar les activitats, realitzar un seguiment del treball i col·laborar en tot allò que permeta una bona consecució del mateix, així com actuar de dinamitzador i facilitador del procés d'aprenentatge. A més, el tutor acadèmic és el responsable d'exposar a l'estudiant les característiques del TFG, d'assistir i orientar-ho en el seu desenvolupament i de vetllar pel compliment dels objectius fixats.

Com a norma general, s'assignarà a l'estudiant com a tutor del TFG el mateix professor que haja actuat com a tutor de l'estada en pràctiques, vetllant per la continuïtat i coherència en continguts d'ambdues parts de l'assignatura.

Una vegada decidida la temàtica del TFG l'alumnat ha de presentar al coordinador de TFG una sol·licitud d'aprovació del títol, signada pel tutor, i un resum del treball proposat amb una extensió màxima de 500 paraules. La sol·licitud d'aprovació del títol ha de ser tramitada, com a mínim, amb dos mesos d'antelació a la data de presentació del TFG.

Si un tutor o un alumne volen renunciar a un títol de TFG aprovat, cal sol·licitar-ho per escrit al coordinador de TFG, i cal indicar els motius que justifiquen aquesta decisió.

Requisits per a l'entrega del TFG

El TFG solament podrà ser entregat i defensat quan l'estudiant o l'estudianta haja superat totes les assignatures del grau. Aquest requisit ha de ser complit per tot  l’estudiantat, sense excepció, i s'ha de justificar mitjançant el certificat de notes corresponent on figuren superades totes les assignatures, tret de  Treball de Final de Grau.

Per a procedir a l'avaluació del TFG, l'estudiantat  ha de presentar, en el Registre General de la Universitat Jaume I, dirigit al departament al qual estiga adscrit el coordinador de TFG, la següent informació:

  • Sol·licitud de defensa amb el vistiplau del tutor
  • Certificat de notes
  • Informe favorable del tutor
  • Informe d'aprovació del títol amb el vistiplau de la comissió de titulació
  • Treball de Final de Grau: tots els treballs presentats han d'incloure memòria i pressupost i, en funció de la naturalesa d'aquests, plec de condicions i plànols. S'ha d'entregar un exemplar en format paper i un altre en suport informàtic.

Addicionalment, el tutor ha d'entregar al coordinador de TFG els següents documents:

·         Informe d'aprovació del títol amb el vistiplau de la Comissió de Titulació, o persones en què delegue.

·         Informe favorable sobre el TFG prenent en consideració el qüestionari d'avaluació del supervisor de l'estada en pràctiques, que ha d'adjuntar-se.

Defensa i avaluació del TFG

L'estudiant ha de defensar oralment el seu TFG davant d'un tribunal durant un temps no superior a 15 minuts. Després de l'exposició, l'estudiant ha de contestar a les qüestions formulades pels membres del tribunal.

La coordinació de TFG ha de fer públics el dia, hora i lloc de la defensa dels treballs.

Tribunal avaluador del TFG

El TFG serà avaluat per un tribunal constituït per tres membres titulars i tres suplents, professors d'àrees de coneixement amb docència en el grau. Es prestarà especial atenció al fet que siguen especialistes en el tema a avaluar. De manera excepcional, i amb autorització expressa de la Comissió de Titulació, poden formar part del tribunal altres professors, col·laboradors o membres externs.

El tribunal el nomenarà, en cada convocatòria, la Comissió de Titulació i el presidirà la Vicedirecció de la Titulació o persona en què delegue. La coordinació de TFG ha de fer públics els criteris d'avaluació, i el dia, hora i lloc de l'exposició de l'estudiantat. El tribunal ha d'estendre acta de les qualificacions que obtinga l'estudiant en el TFG i ha de presentar-se dins dels terminis previstos en el calendari acadèmic de la Universitat, aprovat pel Consell de Govern.

El tutor d'un TFG no pot formar part del tribunal que avalue el treball. Si la Comissió de Titulació ho considera convenient, pot requerir-se la seua presència amb la finalitat de determinar la qualificació definitiva.

Qualificació dels treballs

1.   El tribunal avaluador deliberarà a porta tancada sobre la qualificació dels TFG sotmesos a la seua consideració, tenint en compte la documentació presentada per l'estudiant, l'informe del tutor i l'exposició pública dels treballs.

2.   La qualificació global ha de tenir en compte si s'han adquirit les competències assignades al TFG en la memòria Verifica, la qualitat del treball presentat, el material lliurat, la claredat expositiva i la capacitat de debat i la defensa argumental que s'ha mostrat en l’acte d'exposició pública. 

Convocatòries

Hi ha previstes quatre convocatòries per a l'entrega dels treballs. 

·         Convocatòria de febrer: de l'1 al 10 de febrer.

·         Convocatòria de juliol: de l'1 al 10 de juliol. 

·         Convocatòria de setembre: de l'1 al 10 de setembre.

·         Convocatòria de novembre: de l'1 al 10 de novembre.