Ensenyaments teòrics: classes magistrals. Les classes teòriques s'impartiran amb la metodologia presencial de classes magistrals, en les quals es possibilitarà i estimularà al màxim la interacció i participació de l'alumnat. Les classes tindran suport de mitjans audiovisuals. El material utilitzat en classe pel professorat estarà disponible en l'Aula Virtual de l'assignatura. S'anima l'alumnat a aprofundir en els coneixements adquirits en classe mitjançant la utilització de la bibliografia i el programari recomanat.
Ensenyaments pràctics (problemes): les classes de problemes són un punt fonamental per al correcte compliment dels objectius de l'assignatura. En aquestes, l'alumnat ha de resoldre casos pràctics prèviament seleccionats, i discutits en teoria. L'aprenentatge preveu tant la introducció i manipulació de dades, com l'ús de les principals facilitats que ofereix aquest programa per a l'anàlisi. Les pràctiques es realitzaran individualment.
Ensenyaments pràctics (laboratori): atès el caràcter de l'assignatura, disposar de sessions de laboratori en aules d'informàtica, permet iniciar l'alumnat en el maneig de programari especialitzat (R, Stagraphics, SPSS, o altres) i alhora plantejar i resoldre supòsits pràctics sense necessitat "d'entretindre's" en la part de càlcul. Això permet comprendre millor les distintes tècniques, i centrar-se en l'elecció dels procediments necessaris per a abordar cada supòsit pràctic i en l'anàlisi i interpretació dels resultats obtinguts. Programar 15 hores de treball presencial de l'alumnat, respon a programar sis sessions de laboratori de 2,5 hores de durada cadascuna.