Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

SBD007 - Disseny i Anàlisi de Dades en l'Àmbit de la Intervenció Familiar i Social

Semestre 1 - Només convalida

Activitats

Ensenyaments teòrics

24 0
Hores presencials Hores no presencials

Ensenyaments pràctics (problemes)

52 0
Hores presencials Hores no presencials

Seminaris

2 0
Hores presencials Hores no presencials

Tutories

2 0
Hores presencials Hores no presencials

Avaluació

4 0
Hores presencials Hores no presencials

Treball personal

0 126
Hores presencials Hores no presencials

Treball de preparació dels exàmens

0 40
Hores presencials Hores no presencials

Competències

CE01 - Formular les metes i objectius de la funció que s'ha de realitzar, a partir dels principals conceptes i models teòrics, de les demandes i recursos dels sistemes professionals i familiars.

CE04 - Administrar instruments de detecció, diagnòstic, avaluació i peritatge per a l'anàlisi dels factors de risc i de protecció dels contextos familiars i de les necessitats i recursos els seus membres.

CE08 - Valorar la diversitat familiar i cultural dels usuaris dels serveis d'intervenció i mediació familiar.

CE09 - Avaluar programes d'intervenció i mediació familiar que contribuïsquen a generar coneixements, tècniques, productes i serveis.

CG02 - Treballar en equip i fer aportacions significatives en el treball d'equips interdisciplinaris en l'àmbit propi de la intervenció i la mediació familiar.

CG03 - Comunicar eficaçment les pràctiques professionals i d'investigació i els seus resultats (divulgar, informar, sensibilitzar els actors socials i els usuaris, assessorar i supervisar altres professionals, i promoure canvis socials).

Resultats d'aprenentatge

Identificar les dimensions i variables rellevants en els estudis psicosocials per a conformar el disseny d'investigació quantitativa i/o qualitativa més idoni.

Fomentar una flexibilitat i complementarietat de les distintes tècniques i metodologies d'investigació a fi de garantir més comprensió dels problemes socials en els distints àmbits de la intervenció psicosocial.

Fomentar actituds de respecte envers tots els implicats, tant professionals com usuaris.

Familiaritzar-se amb el fonament de les distintes tècniques de relacions lineals entre variables de diferents tipus.

Familiaritzar-se amb el fonament de les distintes tècniques de predicció quan hi ha relacions lineals entre variables quantitatives.

Familiaritzar-se amb determinats programes estadístics que permeten les anàlisis de dades que es treballen en aquest curs.

Facilitar nous models d'intervenció a través del desenvolupament de metodologies quantitatives i qualitatives i la seua aplicació als distints problemes d'investigació que permeten una transferència entre la investigació i l'acció professional.

Extraure i sintetitzar les característiques fonamentals de dades numèriques, i optimitzar el seu maneig en cada cas concret.

Equilibrar la formació teòrica i pràctica, combinant-les de forma interrelacionada.

Detentar habilitat crítica per a avaluar resultats estadístics.

Desenvolupar una perspectiva crítica en l'ús i comprensió de les investigacions sobre processos psicosocials en l'àmbit de la intervenció psicosocial.

Desenvolupar la capacitat de decisió i l'esperit crític.

Desenvolupar estratègies d'investigació quantitativa i qualitativa, adaptant el mètode d'investigació quantitativa i qualitativa al tipus de problema d'investigació en l'àmbit de la intervenció social.

Conèixer les característiques fonamentals que permeten interpretar resultats d'anàlisi estadística des de programes estadístics informàtics.

Contemplar els distints dissenys d'investigació quantitativa i/o qualitativa delimitant l'ús de les tècniques per a la recollida/generació de dades, la seua anàlisi i l'aplicació de criteris avaluadors per a potenciar el rigor dels estudis quantitatius i/o qualitatius així com la potencialitat de la seua aplicació en distintes intervencions psicosocials.

Adquirir la metodologia de treball adequada a la realitat en què haurà d'actuar.

Adaptar, desenvolupar i avaluar les distintes metodologies quantitatives i qualitatives als problemes d'investigació referits a l'àmbit de la intervenció psicosocial.