Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

CA0916 - Tecnologia de la Comunicació

Curs 2 - Semestre 1

Metodologia

Metodologia didàctica

L'assignatura és de caràcter teoricopràctic i, en conseqüència, utilitza les metodologies d'ensenyament-aprenentatge pertinents per a complir els objectius establits.

 

El desenvolupament de les capacitats específiques per a l'anàlisi crítica del context en què es van implantar i desenvolupar les actuals tecnologies audiovisuals, i el coneixement adequat dels fonaments científics sobre els quals se sustenten els diferents sistemes i tecnologies audiovisuals, s'obtenen a partir d'ensenyaments teòrics en els quals s'utilitza la lliçó magistral com a metodologia d'ensenyament-aprenentatge.

Aquestes classes es complementaran amb treballs en equip d'elaboració de vídeos conceptuals sobre els principals termes de la tecnologia audiovisual. 

Les pràctiques de laboratori s'avaluen en l'apartat corresponent a "Projectes", de manera conjunta al "Portfoli" que s'ha d'entregar i en el qual s'ha de mostrar el procés de treball realitzat. A més, s'elaborarà un treball en grup en el qual es desenvoluparà i aprofundirà en els conceptes del temari i serà avaluat en l'apartat corresponent a "Treballs acadèmics".

És important ressenyar que les pràctiques de laboratori tenen caràcter instrumental i s’orienten a facilitar i fer comprensible l'operació i utilització dels equipaments audiovisuals. S'exigeix de l'alumnat que la factura de les produccions sonores i videogràfiques complisca els requisits mínims de qualitat tècnica, sense que siga determinant la qualitat i adequació d'altres aspectes de caràcter formal i narratiu, o relatius als continguts.

Les pràctiques de laboratori es realitzen en dos grups de 45 alumnes i alumnes, els quals treballaran en grups de cinc o sis persones, i seran les següents:


Realització d'un *podcast de 15 minuts:


Està pràctica se subdividirà en les següents:


 1. PR1: Pràctica d'enregistrament i bolcat bàsic d'àudio (enregistrament d'àudio directe amb gravadora H4 i bolcat a Adobe *Audition, nivells i exportació). Entrevista exterior.


2. PR2: Pràctica d'enregistrament i locució d'àudio en estudi (enregistrament en estudi, locució i mescla bàsica en Adobe *Audition). Entrevista i debat-estudi.


3. PR 3: Pràctica d'enregistrament i mescla d'àudio en estudi (enregistrament en estudi, fonts externes, locució i mescla bàsica en Adobe *Audition). Entrevista i debat-estudi.


Realització d'una peça de vídeo de 10 minuts.


Aquesta pràctica se subdividirà en les següents: 


4. PR4: Pràctica d'enregistrament d'entrevista en vídeo en pla màster (rodatge d'entrevista en exterior sense il·luminació, so directe). Entrevista exterior.


5. PR 5: Pràctica d'il·luminació: enregistrament d'entrevista amb il·luminació en interiors (entrevista, emplafones LED, so directe).


6. PR 6: Pràctica d'edició i postproducció de vídeo (muntatge i sonorització de les PR anteriors).