SIA. Sistema d'Informació Acadèmica

Temari

Temari

Aquesta assignatura està formada per tres matèries (parts) que es presenten a continuació:



Part I: Medi ambient i gestió dels recursos naturals 

Tema 1. Medi ambient i recursos naturals. Importància com a recursos indispensable per al desenvolupament

Tema 2. Pèrdua de biodiversitat, canvi climàtic i conseqüències sobre els mitjans de vida

Tema 3. La comunitat internacional enfront de la pèrdua de Biodiversitat

Tema 4.Recursos naturals; problemes i desenvolupament sostenible

Tema 5. La relació entre activitat econòmica i medi ambient

Tema 6. Els problemes derivats de la relació entre el medi ambient i l'economia

Tema 7.  Marc institucional de la integració de l'economia i el medi ambient: acords per al desenvolupament sostenible

Tema 8. Els inicis del turisme

Tema 9. Interacció entre turisme i recursos naturals

Tema 10.Els impactes del turisme en el territori

Tema 11. Un nou horitzó; el turisme sostenible?

Tema 12. El turisme com a eina en la cooperació al desenvolupament

Tema 13. valoracions de la cooperació en el turisme

 Part II: Desenvolupament Rural i Seguretat Alimentària (I) 

Tema 1. De l'agricultura de subsistència a l'agricultura de mercat

Tema 2. Revolució verda. Millora genètica i Biotecnologia

Tema 3. Canvi global i agricultura

Tema 4. Reptes de la nova agricultura: Seguretat i Sobirania alimentària

Tema 5. Estratègia de salut en el desenvolupament de seguretat alimentària.

Tema 6. Conseqüències de la seguretat alimentària en les salut.

 Part III: Desenvolupament Rural i Seguretat Alimentària (II) 

Tema 1: El concepte de desenvolupament rural, evolució i accepcions. 

Tema 2: Polítiques de desenvolupament rural, la Unió Europea i Espanya.

Tema 3: Polítiques de desenvolupament rural experiències a Amèrica del Sud i Central.

Tema 4: Les conseqüències de les polítiques agràries als països empobrits.

Tema 5. El desenvolupament rural i la producció d'aliments.

Tema 6. La Seguretat Alimentària i Nutricional i la Sobirania Alimentària, i el dret internacional.

Tema 7. El sistema de Governança de la SAN.

Tema 8. Principals actors internacionals.

Tema 9. La situació actual, fam i malnutrició.

Tema 10. La producció, distribució i consum d'aliments, models hegemònics i models *resilentes.

Tema 11. El canvi climàtic i l'impacte en la producció i consum d'aliments.

Tema 12. Estratègies, polítiques i programes dirigits a erradicar la fam i aconseguir la sobirania alimentària, algunes experiències.








Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16