Tema 6. Els problemes derivats de la relació entre el medi ambient i l'economia
Tema 7. Marc institucional de la integració de l'economia i el medi ambient: acords per al desenvolupament sostenible
Tema 8. Els inicis del turisme
Tema 9. Interacció entre turisme i recursos naturals
Tema 10.Els impactes del turisme en el territori
Tema 11. Un nou horitzó; el turisme sostenible?
Tema 12. El turisme com a eina en la cooperació al desenvolupament
Tema 13. valoracions de la cooperació en el turisme
Part II: Desenvolupament Rural i Seguretat Alimentària (I)
Tema 1. De l'agricultura de subsistència a l'agricultura de mercat
Tema 2. Revolució verda. Millora genètica i Biotecnologia
Tema 3. Canvi global i agricultura
Tema 4. Reptes de la nova agricultura: Seguretat i Sobirania alimentària
Tema 5. Estratègia de salut en el desenvolupament de seguretat alimentària.
Tema 6. Conseqüències de la seguretat alimentària en les salut.
Part III: Desenvolupament Rural i Seguretat Alimentària (II)
Tema 1: El concepte de desenvolupament rural, evolució i accepcions.
Tema 2: Polítiques de desenvolupament rural, la Unió Europea i Espanya.
Tema 3: Polítiques de desenvolupament rural experiències a Amèrica del Sud i Central.
Tema 4: Les conseqüències de les polítiques agràries als països empobrits.
Tema 5. El desenvolupament rural i la producció d'aliments.
Tema 6. La Seguretat Alimentària i Nutricional i la Sobirania Alimentària, i el dret internacional.
Tema 7. El sistema de Governança de la SAN.
Tema 8. Principals actors internacionals.
Tema 9. La situació actual, fam i malnutrició.
Tema 10. La producció, distribució i consum d'aliments, models hegemònics i models *resilentes.
Tema 11. El canvi climàtic i l'impacte en la producció i consum d'aliments.
Tema 12. Estratègies, polítiques i programes dirigits a erradicar la fam i aconseguir la sobirania alimentària, algunes experiències.