Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

GA1211 - Anglès Aplicat a la Gestió i Administració Pública

Curs 2 - Semestre 1

Temari

Temari

Unitat 1. Introducció a l'administració pública

Una de les qüestions més importants és: com s'haurien d'estructurar les organitzacions públiques per a representar els valors socials i garantir la responsabilitat democràtica? Un recompte històric d'èpoques dominants en el camp de l'administració pública representa una progressió de diverses perspectives.

 

Unitat 2. El personal públic

Aquesta unitat et donarà a conèixer la pràctica de la gestió dels recursos humans en les entitats públiques. Aquesta unitat cobrirà els temes importants de personal de selecció d'empleats, desenvolupament, promoció i retenció.

 

Unitat 3. La gestió pública

El model tradicional de l'administració pública —que es caracteritza per la teoria de la burocràcia de Weber, la política de Woodrow Wilson / dicotomia administració, i la teoria de l'administració científica de Taylor— va intentar crear una estructura de l'administració pública que estava lliure d'interferències polítiques, valor neutre, i estructurada en una manera que garantisca tant la rendició de comptes i l'eficiència. Les fal·làcies en el model tradicional han estat qüestionades a mesura que el camp de l'administració pública ha progressat. Aquesta unitat explora l'evolució del pensament i la pràctica de la gestió dins del camp.

 

Unitat 4. Pressupost públic

Aquesta unitat està dissenyada per a proporcionar informació sobre el procés d'elaboració del pressupost públic. La política del pressupost s'utilitza per a establir el context en què han d'operar els administradors públics. En aquesta unitat presentarem diversos tipus de pressupostos i els avantatges i desavantatges de cada un.

 

Unitat 5. Ètica pública

Aquesta unitat està dissenyada per a presentar l'ètica des d'una perspectiva teòrica i aplicada. S’aprendran els fonaments de la teoria ètica, així com els models aplicats de la presa de decisions ètiques per als gestors públics. Dilemes ètics comuns en l'administració pública es presenten a través d'estudis de casos.

 

Unitat 6. Exploració de lleis diferents:

6.1. Llei de la Unió Europea

6.2. Llei ambiental

6.3. Llei de societats

 

Unitat 7. Gestió Internacional

Com funcionen les organitzacions internacionals? En aquesta unitat farem una ullada a algunes qüestions globals i del futur.

 

Unitat 8. Lideratge i dinàmica de grups

Aquesta unitat exposa els "secrets" d'un bon líder.