Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

CA0916 - Tecnologia de la Comunicació

Curs 2 - Semestre 1

Metodologia

Metodologia didàctica

L'assignatura és de caràcter teoricopràctic i, en conseqüència, utilitza les metodologies d'ensenyament-aprenentatge pertinents per a complir els objectius establits.

 

El desenvolupament de les capacitats específiques per a l'anàlisi crítica del context en què es van implantar i desenvolupar les actuals tecnologies audiovisuals, i el coneixement adequat dels fonaments científics sobre els quals se sustenten els diferents sistemes i tecnologies audiovisuals, s'obtenen a partir d'ensenyaments teòrics en els quals s'utilitza la lliçó magistral com a metodologia d'ensenyament-aprenentatge.

 

Aquestes classes es complementaran amb treballs en equip d'elaboració de vídeos conceptuals sobre els principals termes de la tecnologia audiovisual.

 

És important ressenyar que les pràctiques de laboratori tenen caràcter instrumental i s’orienten a facilitar i fer comprensible l'operació i utilització dels equipaments audiovisuals. S'exigeix de l'alumnat que la factura de les produccions sonores i videogràfiques complisca els requisits mínims de qualitat tècnica, sense que siga determinant la qualitat i adequació d'altres aspectes de caràcter formal i narratiu, o relatius als continguts.

 

Les pràctiques de laboratori es realitzen en dos grups de 45 alumnes que treballaran en grups de cinc o sis persones, i seran les següents:

 

1. PR1: Pràctica de gravació i bolcat bàsic d'àudio (enregistrament d'àudio directe amb gravadora H4 i bolcat a Adobe Audition, nivells i exportació). Entrevista exterior.

 

2. PR2: Pràctica de gravació i locució d'àudio en estudi (enregistrament en estudi, locució i mescla bàsica en Adobe Audition). Entrevista i debat-estudi.

 

3. PR 3: Pràctica de gravació i mescla d'àudio en estudi (enregistrament en estudi, fonts externes, locució i mescla bàsica en Adobe Audition). Entrevista i debat-estudi.

 

4. PR 4: Pràctica de gravació d'entrevista en vídeo en pla màster (rodatge d'entrevista en exterior sense il·luminació, so directe). Entrevista exterior.

5. PR 5: Pràctica d'il·luminació: gravació d'entrevista amb il·luminació en interiors (entrevista, panells LED, so directe).

6. PR 6: Pràctica d'edició i postproducció de vídeo (muntatge i sonorització de les PR anteriors).