Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

Temari

Temari

TEMA 1

-          Els Drets de la Dona són Drets Humans. Introducció i resum de la asignatura. Raonament fundamental, estructura i context. Expectatives i revisió dels requeriments. Declaració Universal dels Drets Humans. Gènere i desenvolupament: conceptes i definicions. Igualtat de gènere com a desenvolupament i Assumpte de dret humà. Abús dels drets de la dona: abús de la salut de la dona.

-          Gènere i Objectiu del Desenvolupament Sostenible: classes dels antics ODMs!! Relativisme vs Universalisme per a “mal”-entendre els drets de la dona. Pragmatisme Cultural.

-          Perquè Gènere i Salut? La Salut de la Dona i els Drets Humans. Més enllà de les definicións. Fomentant la salut reproductiva i el benestar desde les perspectives de salut pública i drets humans. Salut, Enfermetat i Gènere. Popularitzar assumptes de Gènere dins dels Motius de Salut. Com influix el gènere en la enfermetat?

-          Dones, aigua, sanejament i salut.

-          Nèixer dona. Questions crítiques sobre la infància de les dones. Accès a atenció sanitària per a les xiquetes. Adolescència i vulnerabilitat.

 

TEMA DOS

-          Mutilació Genital Femenina (MGF). Adolescència i salut reproductiva. Pràctiques perjudicials: Planxat de pits.

-          Mutilació Genital Femenina (cont.) Pràctiques perjudicials.

-          Violència de Gènere en el contexte Global. Violència de Gènere com a questió de salut.

-          Salutreproductiva.

-          Salut Reproductiva (cont.) Infertilitat. Accès al avort i a la planificació familiar. Selecció de països per a la Salut i Bienestar de la Mujer.

TEMA TRES

-          Dones en Situacions de Guerra i Refugi. Salut i necessitats de la dona en temps de guerra i/o conflicte. Pre-preparació per la Women’s Health and Wellbeing Summit.

-          Globalització, salut i treball de la dona. Treball sexual, tràfic sexual i salut.
Pre-Preparació per a la Women’s Health and Wellbeing Summut.

-          Envelliment i el final de la vida. Envellir: menopàusia, viudetat, pobresa; accès a serveis. Envejecimiento y el final de la vida. Envejecer: menopausia, viudedad, pobreza; acceso a servicios.Pre-Preparació per a la Women’s Health and Wellbeing Summit. 

-          Enfocament basat en les capacitats. Intent de trobar solucions. Ús de la força de la dona per a la pau, el desenvolupament, la salut i el benestar. Marcar la diferència i elecció de prioritats per a la salut de la dona i els drets de la dona en diferents cultures, sistemes polítics, ideologies i religions. Pre-Preparació per a la Women’s Health and Wellbeing Summit. 

Women’s Health Summit 2018 “Un Futur Saludable per a Dones i Xiquetes es un Futur Saludable per a Tots” (“A Healthy Future for Women and Girls is a Healthy Future for All”)