Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

HU1535 - Pràctiques Externes

Curs 4 - Semestre 2

Temari

Temari



L'assignatura Pràctiques Externes és una assignatura de 12 crèdits, la qual cosa suposa 280 hores d'estada efectiva en l'entitat.

- Treballs de gestió cultural, a realitzar en arxius històrics (municipals, provincials, eclesiàstics), biblioteques (municipals, autonòmiques, especialitzades de determinats centres), museus (arqueològics, de belles arts, etnològics), tallers de restauració artística i/o arqueològica, cases de cultura, etc.

- Activitats pròpies de determinats serveis municipals relacionats amb el món de la cultura, joventut, participació política, desenvolupament, etc. (àrees de coordinació cultural, cases de joventut, regidories de participació ciutadana, patronats municipals de cultura, agències de desenrotllament local, etc.), especialment en contextos multiculturals.

- Col·laboració amb associacions de distinta naturalesa, i participació en la programació i exercici de les activitats. Aquestes associacions -sempre pròximes a l'àmbit de les relacions humanes- poden ser des d'ONG a centres juvenils, des d'unes amb marcat accent social a unes altres més professionals.

- Estada en una empresa o institució de l'àmbit filològic: correcció i edició de textos, terminologia, etc.

- Col·laboració amb organismes públics que porten a terme tasques relacionades d'alguna forma amb el grau (serveis de publicacions, delegacions territorials de patrimoni historicoartístic, etc.).

- Tasques pròpies de fundacions i centres d'investigació, tant de dins com de fora de la Universitat.

- Finalment, treballs en empreses de caràcter privat, bé estiguen relacionades amb el món de la informació (emissores de ràdio, premsa escrita, premsa digital, etc.), amb el de l'edició, amb l'àrea de recursos humans (selecció/formació de personal).

Aquestes són algunes de les activitats que es poden portar a terme durant les pràctiques, si bé es poden proposar altres, però sempre amb el vistiplau de la titulació. D'aquesta manera, l'estudiantat pot proposar voluntàriament al coordinador o coordinadora de pràctiques qualsevol altra entitat i ubicació, sempre que es trobe relacionada amb el contingut de la titulació. La proposta de l'entitat, si és el cas, s'ha de presentar, com a mínim, un mes abans de l'inici de l'estada en pràctiques, per a poder tramitar el conveni de cooperació educativa.