Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

Temari

Temari

 

o   Concepte d'educació emocional. Fonaments teòrics de l'educació emocional. Objectius de l'educació emocional. Continguts de l'educació emocional. Metodologia. Avaluació en educació emocional. Contextos d'intervenció. Intel·ligència emocional, competències emocionals i educació emocional. Educació en valors.

o   Autoconeixement. Una ferramenta bàsica per treballar l'educació emocional. 

o   El paper del tutor com a agent d'educació emocional. Desenvolupament personal i socioafectiu de l'estudiantat i del professorat. L'educació emocional en l'escola inclusiva. L'educació emocional amb les famílies.

o   L'avaluació en educació emocional. Models d'avaluació. Procés d'avaluació. Instruments per a l'avaluació en educació emocional.

o   Suport psicopedagògic al professorat. Prevenció de l'estrès en el professorat. Desenvolupament de competències emocionals en el professorat. Formació inicial del professorat en educació emocional. Formació permanent del professorat en educació emocional.

o   Psicopedagogia de les emocions. Desenvolupament de programes d'educació emocional en el centre educatiu. Tècniques de dinàmica de grup per a l'educació emocional. Motivació i creativitat en educació. La motivació i l'emoció en l'aprenentatge.

o   Disseny i avaluació de programes d'educació emocional. Anàlisi del context. Identificació de necessitats. Disseny del programa. Execució del programa. Avaluació del programa.