Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

Temari

Temari

Marc teòric del disseny inclusiu. Conceptes bàsics: discapacitat-deficiència, diversitat funcional. Nivells d'accessibilitat. Organismes més significatius. Filosofies de disseny relacionades: Disseny universal i disseny per a tothom. Els principis del disseny universal. Ergonomia i usabilitat. Educació. Llenguatge, discriminació, vida independent i participació social, etc.

Marc jurídic de l'àmbit del disseny inclusiu. La declaració de les Nacions Unides. Polítiques públiques (plans nacionals d'accessibilitat, polítiques públiques de no discriminació. Ajudes a la dependència?). Legislació i normativa, etc.

Usuaris amb discapacitat. Tipologia i classificacions. Dades poblacionals i estadístiques. Característiques i requeriments de disseny. La gent gran, el públic infantil i les discapacitats transitòries, etc.

Ajudes tècniques i productes inclusius. Mercat del producte accessible. Bones pràctiques. Mètodes d'anàlisi i avaluació del producte accessible, etc.

Accessibilitat en el medi físic. Accessibilitat en l'edificació, urbana i en espais naturals i platges. Accessibilitat en l'entorn de treball. Accessibilitat en el transport, etc.

Accessibilitat en la comunicació. Noves tecnologies de la comunicació i accessibilitat web. Accessibilitat a l'oci i la cultura.