Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

PU0908 - Història del Món Actual (Història)

Curs 1 - Semestre 2

Metodologia

Metodologia didàctica

Les classes es divideixen en dos tipus:

  • Les classes teòriques: el professorat exposa els temes del temari a partir d’una interrelació activa entre el professorat i l’alumnat, la realització de debats i la visualització de materials visuals i sonors adequats. Per a seguir les classes els i les alumnes poden haver llegit prèviament tant els materials que prèviament el professorat ha recomanat (llibres, articles de revistes, documentals, pel·lícules, etc.), així com els materials treballats en les classes pràctiques.
  • Les classes pràctiques consisteixen en l’anàlisi activa per l’alumnat dels materials proposats pel professorat: documents de tot tipus, pel·lícules, documentals, materials audiovisuals variats, lectura de fragments de llibres, estadístiques, etc. És fonamental el treball d’anàlisi activa dels alumnes i la seua participació en el debat que en totes les classes es planteja tant amb el professorat com amb l’alumnat. Finalment, l’alumnat té la possibilitat de realitzar un treball d’investigació sobre un tema que pot escollir lliurement del temari i que ha de culminar amb la presentació oral i escrita del mateix.

Les classes, per tant, pretenen combinar la direcció del professorat amb el treball lliure i independent de l’alumnat, i fomentar en tot moment la seua participació activa i crítica.