Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

PE0947 - Periodisme de Successos i Tribunals

Curs 4 - Semestre 2

Metodologia

Metodologia didàctica

L’assignatura combinarà sessions teòriques, basades en la metodologia de la classe magistral, amb sessions pràctiques, centrades en la realització d’una sèrie d’exercicis per part de l’alumnat (tant de forma individual como en grup).

 

El contingut de les pràctiques de l’assignatura s’organitza a partir de una sèrie d’exercicis que introduiran l’alumnat en les produccions informatives més comuns d’aquest tipus d’especialització periodística. Són els següents:  

1.- Anàlisi de la secció de successos i tribunals (elaboració de treballs acadèmics) (10%): Es farà des del punt de vista de les fonts, els temes, els recursos utilitzats i l’estil informatiu. Aquest anàlisi serà presentat públicament.

 

2.- Comparació crítica de una cobertura (resolució d’exercicis i problemes) (10%): Es farà a partir d’un fet enquadrat dins de la categoria de successos o tribunals en dos mitjans diferents i des dels punts de vista de l’enfocament del fet, el mapa de fonts, la tipologia de recursos i la correcció del vocabulari tècnic emprat

 

3.- Pràctiques (Prototips) (70%):

3.1.- A partir de la lectura d’un llibre o un dossier amb informacions publicades pels mitjans, els alumnes hauran d’elaborar un article d’opinió en qualitat de periodista expert.  

3.2.- Redacció d’una notícia a triar sobre alguns dels àmbits de successos i tribunals anteriorment exposats (accident, detencions emergències...)

3.3.- Redacció d’una crònica de tribunals a partir de la cobertura d’un judici real.  

          3.4.- Redacció d’un reportatge periodístic basat en un cas real actual que

          s’emmarqui dins de la secció de successos i tribunals.

 

Igualment, l’assignatura tindrà un seminari d’assistència obligatòria (observació i execució de tarees i pràctiques) (10%), el contingut del qual estarà directament relacionat amb el contingut del temari.