Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

PE0923 - Estructura del Sistema Comunicatiu

Curs 3 - Semestre 1

Metodologia

Metodologia didàctica

 

L'assignatura combinarà sessions teòriques, basades en la metodologia de la classe magistral, amb sessions pràctiques, centrades en la realització d'una sèrie d'exercicis per part de l'alumnat (tant de forma individual com grupal).

La distribució de les classes serà la següent:

- 2 hores de teoria setmanals (grup complet, de 90 estudiants)

- 2 hores de pràctiques setmanals (2 grups reduïts, de 45 estudiants).

Les sessions teòriques es basaran en el mètode de la classe magistral. No obstant això, cadascun dels temes que integren el programa contarà amb un text breu de suport (subministrat a l'alumnat a través de l'aula virtual). Aquests materials estan destinats a la lectura prèvia i són de caràcter obligatori (motiu pel qual es consideraran matèria d'examen). Igualment, en el marc de les sessions teòriques, l'alumnat haurà de desenvolupar obligatoriament un treball en grup sobre l'estructura d'un grup de comunicació.

El contingut de les pràctiques de l'assignatura s'organitza a partir de diversos exercicis. Aquests són els següents:

- Debats dirigits. Activitats de discussió i reflexió en l'aula orientades i dirigides pel professorat sobre diferents aspectes i dinàmiques de l'estructura del sistema comunicatiu. Treball en grup. Fonts: dossier de lectura preparat pel professorat i lloc a la disposició d'alumne en l'aula virtual.

- Carpeta de premsa. Integrada per notícies d'actualitat relacionades amb els continguts de l'assignatura. Freqüència setmanal al llarg del semestre. Treball en grup. Fonts: diaris d'informació general, diaris d'informació econòmica i portals d'Internet especialitzats.

- Treballs acadèmics: desenvolupament dels temes de pràctiques. 

Igualment, l'assignatura comptarà amb un seminari d'assistència obligatòria, el contingut de la qual estarà directament relacionat amb el contingut del temari