Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

PE0917 - Estructura Social Contemporània (Sociologia)

Curs 2 - Semestre 2

Metodologia

Metodologia didàctica

1. Teoria

L'alumnat ha de completar la informació de les classes teòriques a través de la bibliografia bàsica i d'altres recursos que ha d'exercitar-se a cercar i seleccionar per si mateix. Els textos per a analitzar en classe seran proporcionats pel professor.

2. Pràctiques - Treballs acadèmics

  • Exercicis de classe: En les sessions pràctiques s'utilitzarà una combinació de recursos entre els quals es trobaran articles de premsa, investigacions actuals, estudi de casos, materials audiovisuals, bases de dades estadístics, “visites” a webs,..., que reflectisquen, tots ells,  els fenòmens i dinàmiques tractats en l'assignatura. L'alumnat haurà de mostrar la seua capacitat d'anàlisi i síntesi d'aqueixos materials, mitjançant exposicions, plantejaments de debat o treballs escrits.
  • Reportatge periodístic: Es realitzarà individualment o per parelles, sobre una temàtica d'estructura social, destinat a la premsa escrita d'àmbit autonòmic o local. La seua redacció estarà precedida per l'elaboració d'un projecte que haurà de ser aprovat pel professor.
  • Seminari d'assistència obligatòria. Aquesta activitat s'avalua dins l'ítem "Elaboració de treballs acadèmics" (veure epígraf 10.1)