Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

VJ1241 - Treball de Final de Grau

Curs 4 - Semestre 2

Metodologia

Metodologia didàctica

L'assignatura té les etapes següents:

1) Elecció del tema i elaboració de la proposta tècnica (PT)

2) Entrega i avaluació de la PT

3) Elaboració del TFG

4) Entrega i avaluació del TFG

 

1) Elecció del tema i elaboració de la proposta tècnica (PT)

 

Els temes per als TFG podran ser proposats pels alumnes. L'estudiant haurà de realitzar una proposta tècnica explicant en detall la idea que desitja realitzar com TFG. La PT haurà d'incloure: el context del treball, els objectius perseguits, la divisió en tasques, la planificació temporal, les ferramentes que es van a usar, així com tota aquella informació que l'estudiant jutge com necessària per a facilitar als avaluadors en la tasca de validar si la PT és acceptada o no. La PT s'ha d'entregar en anglés.

 

Els professors de l'assignatura també podran proposar idees per a la realització del TFG. Les idees proposades dels professors seran degudament publicitades en l'aula virtual. Si l'alumne selecciona una idea proposada per un professor, igualment haurà de realitzar la PT.

 

2) Entrega i avaluació de la PT

 

La PT s'entregarà en format electrònic (pdf) dins dels terminis establits. Per a l'entrega de la PT s'usarà una aplicació web que facilitarà el procés de revisió.

 

La comissió de grau delegarà en un tribunal, designat pel coordinador de l'assignatura, que tindrà la tasca d'avaluar la PT. Cada un dels membres del tribunal emetrà un informe sobre la PT i basant-se en els informes, el coordinador de l'assignatura decidirà si la PT és acceptada o no. Hi ha tres possibles decisions: acceptar la PT, proposar canvis, o rebutjar la PT. En el segon dels casos, l'estudiant haurà de modificar la PT d'acord amb els comentaris que li hauran proporcionat el tribunal i tindrà l'opció de tornar a enviar la PT per al seu reavaluació. En el cas que la PT haja sigut rebutjada, l'estudiant haurà de pensar en una altra idea de TFG o si desitja mantindre la mateixa idea, haurà de millorar substancialment la PT.

 

L'acceptació de la PT és condició indispensable per a poder presentar el TFG. No s'admetran defenses del TFG que prèviament no tinguen la PT acceptada.

 

El coordinador de l'assignatura assignarà un tutor a l'alumne una vegada avaluada la PT. El tutor guiarà l'alumne en la modificació de la PT, si és eixe el cas.

 

3) Elaboració del TFG

 

Una vegada acceptada la PT, l'estudiant pot procedir al desenrotllament del TFG.

 

El tutor li servirà de suport en este procés.

 

4) Entrega i avaluació del TFG

 

L'estudiant haurà d'entregar el TFG, dins dels terminis establits, realitzant una memòria tècnica, redactada en anglés, on es descriga el treball realitzat. La memòria s'entregarà en format electrònic (pdf) per mitjà d'una tasca de l'aula virtual.

 

L'estudiant també haurà d'entregar el resultat del TFG realitzat en el format adequat perquè el tribunal ho puga avaluar. Per exemple, si el treball realitzat ha consistit en un videojoc per a una plataforma web, l'estudiant haurà de proporcionar la url del dit joc així com les instruccions per a poder jugar al mateix. Si el joc, en canvi, és una app per a dispositiu Android, en eixe cas haurà de proporcionar el fitxer apk.

 

L'estudiant podrà entregar el material que considere oportú per a ajudar els avaluadors a valorar el seu TFG. Per exemple, es recomana presentar vídeos (gameplays) en el cas que el TFG haja consistit en l'elaboració d'un videojoc.

 

El tutor guiarà l'estudiant en este procés.


El TFG es defendrà de forma oral davant d'un tribunal. El tribunal emetrà una nota entre 0 i 10. En el cas que el tribunal considere que el TFG té una qualitat excepcional, el tribunal podrà emetre un informe recomanant l'obtenció de matrícula d'honor.