Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

VJ1219 - Estadística i Optimització

Curs 2 - Semestre 2

Metodologia

Metodologia didàctica

 

Ensenyaments teòrics.  Classes magistrals.
 
Les classes teòriques s'impartiran amb la metodologia presencial de classes magistrals, en les quals es possibilitarà i estimularà al màxim la interacció i la participació de l'alumnat. Les classes tindran el suport de mitjans audiovisuals. El material utilitzat a classe pel professorat estarà disponible en l'aula virtual de l'assignatura. S'anima a l'alumnat a aprofundir en els coneixements adquirits a classe mitjançant la utilització de la bibliografia i el programari recomanat.
 
Ensenyaments pràctics,
 
Atès el caràcter de l'assignatura, disposar de sessions de laboratori en aules d'Informàtica, permet iniciar l'alumnat en el maneig de programari especialitzat i alhora plantejar i resoldre supòsits pràctics sense necessitat de "entretenir" a la part de càlcul. Això permet comprendre millor les diferents tècniques, i centrar-se en l'elecció dels procediments necessaris per a abordar cada supòsit pràctic i en l'anàlisi i interpretació dels resultats obtinguts. En les sessions de laboratori, l'alumnat haurà de resoldre casos pràctics prèviament seleccionats, i discutits en teoria. L'aprenentatge preveu tant la introducció i manipulació de dades, com l'ús del programari per a assolir els resultats adequats. Les pràctiques es realitzaran individualment.
 
Tenint en compte els cinc descriptors detallats en el bloc de temari, i que es disposa de 28 hores, es programaran 11 sessions de 2,5 hores per a desenvolupar aquests continguts.