Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.
Curs 4 - Semestre 2
Temari
6.1. Citricultura
6.1.1. Aspectes generals de la citricultura
Tema 1: Introducció a la citricultura mundial i espanyola
Evolució històrica, evolució de les tècniques de cultiu, situació actual de la citricultura espanyola i valenciana. Aforaments, SIG citrícola.
Tema 2: Patrons de cítrics utilitzats actualment.
Característiques dels patrons de citrics. Criteris per a l'elecció del patró més adequat, en funció de les condicions edafològiques i ambientals.
Tema 3: Varietats de cítrics conreades actualment.
Coneixement i mètodes de reconeixement de les distintes varietats de cítrics conreades a Espanya. Característiques agronòmiques i de comercialització de les varietats actualment conreades.
6.1.2. Anatomia i fisiologia dels cítrics.
Tema 4: Anatomia dels cítrics
Estudi i reconeixement de les diferents parts que consta una planta de cítric: arrels, tronc, fulls, flors i fruit.
Tema 5: Brotada i floració
Fisiologia de la brotada i floració. Factors que controlen aquestos processos. Aplicacions pràctiques.
Tema 6: Quallat del fruit
Fisiologia del quallat dels fruits cítrics. Factors que controlen aquest procés. Aplicacions pràctiques.
Tema 7: Creixement i desenvolupament del fruit
Fisiologia del creixement i desenvolupament dels fruits cítrics. Factors que controlen aquest procés. Aplicacions pràctiques.
Tema 8. Maduració i senescència del fruit
Fisiologia de la maduració i senescència dels fruits cítrics. Factors que controlen aquest procés. Aplicacions pràctiques.
6.1.3. Tècniques de cultiu.
Tema 9: Nutrició dels cítrics. Plans d'abonat
Nutrició mineral. Adobs emprats en la citricultura, tant en fertilització, com en fertirrigació. Interpretació de l'anàlisi foliar i de sòl. Elaboració de plans d'adobatge.
Tema 10: Plagues dels cítrics i el control d'aquestes
Àcars tetraníquids, àfids, cotxinilles, minadors i altres plagues que afecten els cítrics.
Tema 11: Malalties dels cítrics: fongs, virus i bacteris
Fongs, bacteris i virus que afecten els cítrics. Plagues i malalties de quarantena
Tema 12: Operacions de cultiu en cítrics
Empelts, sobreempelts, poda, espurga, anillat, etc.
6.1.4. Postcollita dels cítrics.
Tema 14: Tècniques de post-collita
6.1.5. Millora genètica de cítrics
Tema 15: Millora genètica: tècniques i protocols
Pla de Millora i Sanejament de Varietats d’Agris (PMSVA)
Obtenció de noves varietats. Mètodes tradicionals i basats en biotecnologia
6.2. Altres espècies de fruiters
6.2.1. Nesprer (Eriobotrya japonica). Cultiu, varietats i característiques principals.
6.2.2. Caqui (Diospyros kaki). Cultiu, varietats i característiques principals.
6.3. Pràctiques.
Pràctica 1. Anàlisi i avaluació de la qualitat de fruits de cítrics.
Pràctica 2. Desenvolupament d’un programa de fertilització per a fruiters.
Pràctica 3. Tècniques de poda.