Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

EM1036 - Dinàmica de Màquines i Vibracions

Curs 4 - Semestre 1

Metodologia

Metodologia didàctica

En línies generals, la docència d'aquesta assignatura està basada en classes de pissarra, amb suport de diapositives, en les quals es desenvolupen els models de càlcul i s'analitzen problemes concrets senzills de vibracions. Les últimes lliçons, de major component aplicada, es veuen al laboratori. Com a complement es realitzen pràctiques de laboratori on es comproven fenòmens estudiats en classe, i es desenvolupen les habilitats de l'alumnat per a la utilització de les tècniques de mesura i anàlisi de les vibracions. A més, la realització d'un treball en grup intenta desenvolupar la capacitat d'autoaprenentatge de l'alumnat. El treball en grup consistirà en un estudi sobre una màquina real, on cal aplicar tant les tècniques de mesurament de vibracions, com l'estimació del comportament dinàmic mitjançant simulació.

Amb més detall, s'utilitzaran les següents tècniques:

Lliçó magistral: Classes amb explicació del professorat a l'alumnat en l'aula, amb ús de canó de vídeo i pissarra. La interacció professorat-alumnat es completa a través de preguntes plantejades pel professorat per a calibrar la comprensió dels conceptes i pels i les alumnes per a resoldre els dubtes que es plantegen durant l'explicació.

Treball autònom: Es donarà en tres casos. 1) Treball i estudi personal de l'alumnat a casa o la biblioteca per a assimilar els continguts de les lliçons magistrals. 2) Treball de l'alumnat per al desenvolupament del projecte que han de realitzar els i les alumnes en grup. 3) Treball de l'alumnat al laboratori per a afermar les tècniques de mesurament de vibracions exposades a les pràctiques de laboratori.

Pràctiques de laboratori: Seran de dos tipus. 1) Al laboratori es realitzaran diferents tipus de mesura de vibracions sobre sistemes mecànics. 2) A l'aula informàtica es treballarà amb càlcul d'elements finits sobre models 3D, per a estudiar el comportament dinàmic de sistemes mecànics.

Tutoria en grup: El treball a realitzar en el treball en grup, es plantejarà a l'alumnat en una sessió de tutoria en grup per a aclarir totes les qüestions que puguen plantejar-se als i les alumnes. Així mateix, s'establiran unes entregues intermèdies del treball en grup plantejat. Durant aquestes entregues intermèdies el grup de treball realitzarà una exposició oral del treball desenvolupat en la qual estarà present tota la classe. Posteriorment, el professorat comentarà amb el grup i davant la resta de la classe totes les qüestions referents al treball que es consideren necessàries.

Tutoria individual: L'alumnat podrà fer ús de la tutoria individual al llarg de tot el curs durant l'horari de tutoria del professorat.