Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

RL0903 - Introducció al Dret (Dret)

Curs 1 - Semestre 1

Sistema d'avaluació

Examen escrit (test, desenvolupament i/o problemes)

70%

Resolució de casos

15%

Elaboració de treballs acadèmics

15%

Criteris de superació

L'avaluació de la part corresponent a Dret Civil de l'assignatura (que suposa un 50% de la nota final) es basarà en la superació de tres apartats:

- Examen escrit (35% del total de l’assignatura): avaluació, en la data oficial d’examen, dels coneixements adquirits durant les classes teòriques, prestant especial atenció a l’aplicació pràctica dels dits coneixements.

- Elaboració de treballs acadèmics (7,5% del total de l’assignatura): realització d’un treball, en grups reduïts, que consistirà en la redacció d’un contracte d'arrendament de local de negoci o de compravenda d’immoble. Es valorarà tant la forma de la redacció utilitzant un llenguatge jurídic adequat, així com l’elecció de les clàusules pertinents, el funcionament cooperatiu del grup i la forma i correcció en la presentació dels resultats.

- Resolució de casos (7,5% del total de l’assignatura): assistència i realització de les tasques encomanades durant les classes pràctiques i dels qüestionaris corresponents a cada tema que es facilitaran a través de l’Aula Virtual.

 

L’avaluació de la part corresponent a Dret Mercantil de l’assignatura (que suposa un 50% de la nota final) es basarà en la superació dels apartats següents:

- Examen escrit (35% del total de l’assignatura): avaluació, en la data oficial d’examen, dels coneixements adquirits durant les classes teòriques, prestant especial atenció a l’aplicació pràctica dels dits coneixements.

- Elaboració de treballs i resolució de casos (15% del total de l’assignatura): realització durant el curs y fora de l'aula (bé individualment, bé en grups reduïts) de les tasques proposades pel professorat, que podran consistir en comentaris de sentències o de notícies de premsa, casos pràctics, qüestionaris d'avaluació contínua, etc..

 

S’exigirà una nota mínima de 3 sobre 10 en cada una de les dos parts de l'assignatura (civil i mercantil) per a poder efectuar la nota mitjana final de l’assignatura. Es considerarà que un alumne s'ha presentat a la convocatòria corresponent si assisteix a l'examen final. No obstant això, un estudiant figurarà com no presentat si els professors de les dos parts de comú acord concedeixen un termini no superior a cinc minuts al començament de la prova i, durant aquest temps, l'estudiant decideix retirar-se de l'examen.