Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

Temari

Temari

En entendre l'estudiantat del Màster com a treballadors de pau i conflictes (o potencials treballadors) en un procés de pausa-activa - o sigui, un procés de revisió crítica del món (temporàniament “fora del camp”), aquest curs de Noves Tendències a Estudis de Pau i Conflictes cerca complir amb 2 objectius:

 

1. D'una banda, aprofundir la mirada crítica de l'estudiantat sobre les dimensions polítiques i els conflictes que sorgeixen en el pensament social contemporani, perquè després puguin prendre decisions sobre com intervenir en els conflictes directes en què es trobin.

2. D'altra banda, aprofundir en allò d'íntim i subjectiu que els motiva a actuar en conflictes, de manera a incorporar-ne la dimensió humana i per extensió a la dimensió humana dels diversos grups marginats i les seves enteses de pau.

 

D'aquesta manera, el curs actua en dues direccions: una exterior, cap al món i els seus conflictes, i una altra interior, cap a la subjectivitat, els sentiments, la motivació i l'espiritualitat humana, fomentant un moviment pendular continu entre les dues direccions. Aquest abordatge requereix tant una contínua revisió i expansió de les capacitats personals dels treballadors de conflictes com una (re-)lectura crítica dels fenòmens socials contemporanis entesos com a conflictes (la qual cosa, en el pla del curs, anomeno d'Hydra). Aquest procés convida també l'estudiantat a buscar continuïtat i coherència/alineament entre la dimensió i la direcció interna i la dimensió exterior.

 

El curs té una càrrega de lectura elevada, coherent amb estudis de postgrau a temps de dedicació complet. S'espera que els estudiants facin les lectures abans del dia que les discutirem a classe. Com a activitats desenvolupades a classe, estaran: escolta activa, escriptura activa, debats en petits grups, dibuix, creació plàstica/artística i presentacions del text.