Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

Temari

Temari

Les Pràctiques Externes del Grau en Història i Patrimoni compten amb un total de 280 hores presencials a l'entitat de destinació. A continuació es detallen algunes de les possibilitats dins de l'ampli ventall d'opcions, que es completa a més amb qualsevol proposta que puga realitzar l'alumnat, la qual serà debatuda i aprovada, si ho decideix la Comissió de Grau (la presentació de propostes ha de comptar almenys amb un mes d'antelació a l'inici de l'Estada en Pràctiques, de manera que hi haja possibilitat de tramitar els convenis oportuns).

- Treballs de gestió cultural, a realitzar en arxius històrics (municipals, provincials, eclesiàstics), biblioteques (municipals, autonòmiques, especialitzades de determinats centres), museus (arqueològics, de belles arts, etnològics), tallers de restauració artística i/o arqueològica, cases de cultura, etc.

- Activitats pròpies de determinats serveis municipals relacionats amb el món de la cultura, joventut, participació política, desenvolupament... (àrees de coordinació cultural, cases de joventut, regidories de participació ciutadana, patronats municipals de cultura, agències de desenvolupament local, etc.), especialment en contextos multiculturals.

- Col·laboració amb associacions de diferent naturalesa, participant en la programació i desenvolupament de les seues activitats. Aquestes associacions —sempre properes a l'àmbit de les relacions humanes— poden ser des d'ONG a centres juvenils, des d'unes amb marcat accent social a altres més professionals.

- Estada en una empresa o institució de l'àmbit filològic: correcció i edició de textos, terminologia, etc.

- Col·laboració amb organismes públics que duguen a terme tasques relacionades d'alguna manera amb el grau (serveis de publicacions, delegacions territorials de patrimoni historicoartístic, etc.).

- Tasques pròpies de fundacions i centres d'investigació, tant de dins com de fora de la Universitat.

- Finalment, treballs en empreses de caràcter privat, ja siguen relacionades amb el món de la informació (emissores de ràdio, premsa escrita, premsa digital...), amb el de l'edició, amb l'àrea de recursos humans (selecció/formació de personal).