Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

CA0903 - Teoria de la Imatge (Comunicació)

Curs 1 - Semestre 1

Sistema d'avaluació

Examen escrit (test, desenvolupament i/o problemes)

70%

Elaboració de treballs acadèmics

30%

Criteris de superació

a) La nota mínima que s'exigeix per superar l'assignatura és de 5 punts sobre una escala de 10 punts. A cada tipus de prova que hagi de realitzar lalumnat, caldrà aconseguir sempre el 50% de la puntuació total.

b) Detall del tipus de proves que s'exigeixen necessàries perquè els estudiants es considerin presentats en una assignatura.

 

La prova escrita (70% de la nota final, sobre 7 punts), que es farà en el període d'exàmens a finals del primer semestre, constarà de dues parts:

La primera part de la prova escrita consisteix a respondre dues preguntes de desenvolupament, entre quatre propostes, que respondrà l'estudiantat sense ajut de cap material escrit. Per respondre les preguntes, l'estudiantat tindrà un màxim de 90 minuts (sobre 3 punts). Una de les preguntes es correspondrà amb la temàtica del Seminari de la assignatura, consistent en una conferència pronunciada per un/a especialista de primer nivell.

 

La segona part de la prova escrita consistirà en l'anàlisi d'una imatge fotogràfica i de la seqüència d'una pel·lícula, per a la qual cosa es disposarà de 90 minuts (sobre 4 punts). L'estudiantat no disposarà de cap material escrit.

 

L'elaboració de treballs acadèmics (30% de la nota final sobre 3 punts) consisteix a elaborar treballs pràctics en grup i que l'estudiantat lliurarà a través de l'Aula Virtual de l'assignatura. Es tracta d'anàlisis de textos audiovisuals concrets (una fotografia i una pel·lícula), a partir d'una selecció d'imatges proposada pel professorat. El treball serà realitzat per l'estudiantat, en grups de 5-7 estudiants, seguint les metodologies d'anàlisi proposades pel professorat i estudiades a l'assignatura. Cada pràctica tindrà un 15% del valor de la nota total.


L'avaluació de la segona convocatòria seguirà les mateixes condicions que a la primera convocatòria pel que fa a la prova escrita. Es mantindran les notes obtingudes en l'elaboració dels treballs acadèmics realitzats per a la primera convocatòria. En cas que l'estudiant no haja presentat algun dels treballs acadèmics, aquests s'hauran de presentar, també en el cas que vullga millorar les qualificacions obtingudes a la primera convocatòria. Així, totes les proves de la primera convocatòria són recuperables en la segona convocatòria.

 

Durant el mateix curs acadèmic, es conservaran les notes de les proves que hagin estat superades. No obstant això, les notes no es conservaran, en cap cas, per a cursos posteriors. Es considera presentat/da la persona que faci l'examen o lliuri el 60% de les proves avaluables.