Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

Temari

Temari

Tema 1. INTRODUCCIÓ. Fonts i demanda d'energia: situació actual i perspectives de futur. Sostenibilitat energètica. Problemàtica actual dels combustibles d'automoció derivats del petroli. Especificacions mediambientals.
 
Tema 2. PROCÉS D'ALQUILACIÓ D'ISOBUTANO AMB OLEFINES LLEUGERES. Problemàtica dels processos actuals basats en l'ocupació de catalitzadors àcids líquids: H2SO4 i HF. Catalitzadors àcids sòlids alternatius als líquids: avantatges i inconvenients i perspectives de futur.
 
Tema 3. PROCÉS D'ISOMERITZACIÓ DE LSR. Interés de la isomerització de parafines lineals. Mecanisme de la reacció. Tipus de catalitzadors actuals. Últimes generacions de catalitzadors d'isomerització de LSR.
 
Tema 4. PROCÉS DE CRAQUEIG CATALÍTIC (FCC). Esquema de procés. Principals reaccions involucrades. Catalitzadors de FCC. Component zeolític del catalitzador: paràmetres que determinen la seua activitat i selectivitat. Tendència de futur: del FCC “convencional” al Petro-FCC. Tipus de reactors per a l'avaluació de catalitzadors de FCC en laboratori. Visita a planta pilot de FCC.
 
Tema 5. PROCÉS DE HIDROCRAQUEO CATALÍTIC. Tipus de processos industrials. Mecanisme bifuncional. Components del catalitzador d'hidrocraqueo i la seua funció. Catalitzadors amorfos versus zeolíticos. Disseny de catalitzadors d'hidrocraqueo avançats: noves tendències. Augment de l'índex de cetano de dièsel per mitjà d'obertura selectiva d'anells nafténicos (Ring Opening). Processos de desparafinat per a millorar les propietats en va fregir de destil·lats mitjans i lubricants.
 
Tema 6. PROCESSOS D'ELIMINACIÓ DE SOFRE EN COMBUSTIBLES. Introducció a la tecnologies d'eliminació de sofre. Contaminació i Normatives. Hidrodesulfuración convencional. Hidrodesulfuración avançada. Extracció. Oxidació. Precipitació. Adsorció. Adsorció-reacció.
 
Tema 7. PROCESSOS XTL. Obtenció de combustibles sintètics nets a partir de de carbó (CTL), gas natural (GTL) i biomassa (BTL) per mitjà de conversió de gas de síntesi. Síntesi de Fischer-Tropsch. Síntesi de (bio)etanol i (bio)DME. Requisits fisicoquímics de catalitzadors sòlids per a la conversió de gas de síntesi.
 
Tema 8. PROCESSOS DE CONVERSIÓ DE METANOL EN CARBURANTS I OLEFINAS. Catalitzadors zeolíticos. Concepte de “selectivitat de forma” en zeolites: aplicació als processos de metanol a gasolina (MTG) i metanol i olefines (MTO). Mecanisme de reacció.
 
Tema 9.  ECONOMIA DE L'HIDROGEN. L'hidrogen com a vector energètic de futur. Processos de producció d'hidrogen. Emmagatzemament i transport d'hidrogen. Aspectes de seguretat. Aplicacions de l'hidrogen. Piles de combustible.