Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

Metodologia

Metodologia didàctica

Les classes tenen una duració de 75 a 90 minuts. En algunes es comparteixen les exposicions entre els alumnes i el professor. Amb antelació es distribueixen els ítems de cada tema. S’utilitzen els recursos audiovisuals habituals avui en dia.

En altres casos, quan  l’especial rellevància o dificultat  ho requereixen, és el professor el que desenvolupa totalment la presentació.

S’interpel·la als alumnes sobre les qüestions que s’estan tractant o sobre altres ja donades,  valorant - se els encerts de cara a la nota corresponent al proper parcial. També ells tenen l’oportunitat de preguntar i de fer aportacions.

Pràctiques de laboratori i problemes
 
El coneixement i reconeixement de les matèries primes més habituals en pinsos és fonamental per la seua importància econòmica en les explotacions.
La dissecció i estudi de diversos òrgans, permet adquirir coneixements sobre estructures anatòmiques destacades de les espècies ramaderes.
La valoració de dosis seminals en ramaderia és fonamental per a garantir el seu ús de manera correcta en inseminació artificial.
La preparació de racions en variats supòsits, entrena a l'alumne en una de les actuacions clau de la producció animal.
Un correcte dimensionat de les granges és necessari per a garantir els rendiments econòmics i en matèria de benestar animal en les explotacions.
 
Tutories
 
Permeten donar pautes sobre les presentacions que preparen els alumnes, oferint orientacions sobre els continguts, les fonts d'informació i el format de les exposicions.
Poden també dedicar-se, al repàs i aclariments de aquelles qüestions, que per diverses raons hagin quedat confuses.