Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

PU0939 - Tècniques d'Investigació Social Aplicada

Curs 4 - Semestre 1

Metodologia

Metodologia didàctica

El caràcter de l'assignatura, així com l'estructura aconsellen una dinàmica oberta i participativa, amb una clara orientació pràctica. 

Les sessions teòriques constituiran el fil conductor del contingut de l'assignatura. En elles s'exposaran els aspectes centrals dels diferents temes, que s'hauran de completar amb les lectures bàsiques recomanades per a cadascun d'ells. En general estaran basats en l'exposició per part del professorat, però es prestarà especial atenció a la implicació activa de l'alumnat, amb la finalitat d'aprofundir en aquells continguts que revesteixen major interès.

Encara que es realitzaran exercicis puntuals i/o d'estudi de casos, les classes pràctiques tindran com a eix i finalitat l'elaboració d'un projecte d'investigació per part de l'alumnat. Per a això es treballarà bàsicament en grups que constituiran xicotets equips d'investigació amb la tutorització del professorat. En finalitzar les fases més importants del projecte, es realitzaran tutories per equips per tal d'avaluar, resoldre dubtes, orientar o re-orientar i millorar cada projecte.

L'objectiu és traslladar a la pràctica els continguts del temari, prestant especial atenció a les qüestions plantejades i debatudes activament en el desenvolupament de les sessions. Per això, en la presentació final, el projecte haurà d'incloure una reflexió sobre els aspectes treballats en cadascun dels punts de l'estructura (incorporant desenvolupaments dels continguts teòrics) i sobre el propi procés de treball.