SIA. Sistema d'Informació Acadèmica

Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

Temari

Temari

Tema 1: Concepte de Gestió. Diferents models de gestió. Introducció a la gestió dels serveis de salut. Sistemes Sanitaris. Les reformes i polítiques de canvi en els Sistemes Sanitaris. El Sistema Sanitari Espanyol. Nous models de gestió. Planificació Sanitària. Tipus de Planificació Sanitària. Etapes del procés de Planificació Sanitària. Plans de Salut a Espanya. Pla de qualitat del Sistema Nacional de Salut. Prof. Loreto MaciáConcepto de Gestió. Diferents models de gestió. Introducció a la gestió dels serveis de salut. Sistemes Sanitaris. Les reformes i polítiques de canvi en els Sistemes Sanitaris. El Sistema Sanitari Espanyol. Nous models de gestió. Planificació Sanitària. Tipus de Planificació Sanitària. Etapes del procés de Planificació Sanitària. Plans de Salut a Espanya. Pla de qualitat del Sistema Nacional de Salut.
Tema 2: Garantia de qualitat.
Tema 3: Eines per a la gestió de la qualitat. Classificadors. Guies per a la pràctica clínica. Vies clíniques.
Tema 4: Avaluació de la qualitat. Indicadors sanitaris. Efectivitat
Tema 5: Teoria de les organitzacions. Models organitzatius. Les burocràcies professionals en el sector sanitari. Poder i lideratge en les organitzacions. Estils de direcció i lideratge. Naturalesa del treball directiu.
Tema 6: Gestió dels centres sanitaris. Gestió i presa de decisions. Direcció per objectius. El producte sanitari.
Tema 7: Gestió de recursos humans. Gestió per competències. Desenvolupament i carrera professional. Plans de Formació. Direcció per valors i cultura institucional. Innovació i gestió del canvi en les organitzacions. Habilitats per al lideratge i gestió del canvi.
Tema 8: Planificació i Gestió Estratègica. Procés de Planificació Estratègica. Plans d'empresa. Plans directors.
Prof. Miguel Ángel García Alonso
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16