Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

Temari

Temari

Primera setmana: Marcs teòrics i paradigmes: Drets Humans, desenvolupament i gènere.

La igualtat de gènere com desenvolupament i qüestió de Drets Humans. Sostenibilitat i objectius de desenvolupament sostenible. Modernització i progrés. On encaixen les dones? Què és el desenvolupament d’igualtat de gènere? Dissertació, debats, marcs teòrics i paradigmes. ONGs i Política Global. Introducció al desenvolupament d’anàlisi feminista. Transformant les relacions de gènere per construir igualtat de gènere. Micro i Macro nivells.

Segona Setmana: Anàlisi de realitat: desigualtat de gènere i injustícies en el món globalitzat.

Gènere i economia. Producció formal i informal. Neocolonialisme i transnacionalisme. Feminització de la pobresa. Violència de gènere. Salut materno-infantil. Sexe: cultura i pràctiques nocives. Prostitució i tràfic sexual. Gènere, guerra i conflicte. Violència sexual, política global i el cos de les dones.

Tercera setmana: Transformacions: Dones, esperança, pau i benestar.

Què és la felicitat? Definicions de benestar. Com mesurar el benestar. Esperança. Afecte i emocions. Desenvolupament, la imaginació i el desig. L’agència de les dones. Ecofeminisme. Dona i naturalesa. Canvi climàtic i més enllà. Essencialisme / Pragmatisme. Marcs teòrics, debats i models per l’apoderament de les dones. Construcció de les cultures de pau de les dones. Interrelació.

**Els estudiants prenen el control: Conferència Especial de les Nacions Unides sobre els Drets de les Dones i Igualtat de Gènere.