SIA. Sistema d'Informació Acadèmica

Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

Temari

Temari

Els SIG analitzats des d'una perspectiva històrica i científica: hi ha una ciència darrere dels SIG? Quan i on va començar? Quins són els factors responsables de la creació i l'evolució de la IG? Quines són les contribucions dels diversos àmbits disciplinaris?
La naturalesa de la informació espacial i el caràcter integrador de les anàlisis dels enfocaments i dels mètodes utilitzats pels SIG i l'aplicació cada vegada més habitual a diferents sectors d'activitat han contribuït a una major convergència al voltant de la disciplina coneguda com a "problemes geogràfics".
L'assignatura explorarà aquests "problemes geogràfics" que són les principals qüestions plantejades per l'ús de la informació geogràfica i les tecnologies relacionades. Els sistemes d'informació geogràfica tenen el potencial de millorar la nostra comprensió de les formes i els processos del món real. Aquest potencial està relacionat amb les funcions dels SIG, o les activitats d'informació geogràfica claus, les quals poden ser millorades a través de l'ús de les tecnologies d'informació geogràfica i, en particular, els sistemes d'informació geogràfica:

El mesurament dels paràmetres de característiques espacials.
La cartografia dels fenòmens de la superfície de la terra.
El seguiment dels canvis espacials en l'espai i el temps.
El modelatge de les formes i els processos geogràfics.

Finalment l'assignatura se centra en una qüestió important sobre els usos dels SIG: analitzar o modelar? La resposta es pot aconseguir a través de l'exploració de les condicions i els principals temes d'anàlisi espacial i la modelització.
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16