SIA. Sistema d'Informació Acadèmica

Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

Temari

Temari

 

 

Bloc temàtic 1.- COMBUSTIBLES CONVENCIONALS I COMBUSTIÓ 

Tema 1.- COMBUSTIBLES INDUSTRIALS. Introducció. Classificació dels combustibles. Propietats dels combustibles industrials. Intercambiabilidad de combustibles. Propietats dels comburentes i dels productes de combustió.

Tema 2.- COMBUSTIBLES EN LA INDÚSTRIA CERÀMICA. El combustible com Millor Tècnica Disponible. Característiques dels combustibles utilitzats en la indústria ceràmica. Comparança: tecnològica, mediambiental i econòmica.

Tema 3.- FISICO-QUÍMICA DE LA COMBUSTIÓ. Introducció. Reaccions químiques de combustió i càlculs. Característiques físiques de la combustió. Rendiment energètic en combustió.

Tema 4.- CREMADORS INDUSTRIALS. Introducció. Cremadors per a combustibles sòlids. Cremadors per a combustibles líquids. Cremadors per a combustibles gasosos. Cremadors especials. Cogeneración.

Bloc temàtic 2.- SECADEROS I FORNS EN LA INDÚSTRIA CERÀMICA

Tema 5.- BALANÇOS D'ENERGIA. Introducció. Balanç d'energia general i simplificat. Càlcul d'entalpia en procés amb reacció quimica, amb canvi de fase i en corrents. Diagrames de Sankey.

Tema 6.- ASSECADORS DE SUSPENSIONS. Introducció. Balanços de matèria i energia. Accions d'estalvi energètic. Ús de sistemes de cogeneración.

Tema 7.- ASSECADORS DE MATERIALS CONFORMATS. Assecat de materials ceràmics. Secaderos industrials. Balanços de matèria i energia. Accions d'estalvi energètic.

Tema 8.- FORNS PER A LA COCCIÓ DE MATERIALS CERÀMICS. Cocció de materials ceràmics. Forns industrials. Balanços de matèria i energia. Accions d'estalvi energètic.

 
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16