SIA. Sistema d'Informació Acadèmica

Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

Temari

Temari

6.1. Citricultura

6.1.1. Aspectes generals de la citricultura

Tema 1: Introducció a la citricultura mundial i espanyola

Evolució històrica, evolució de les tècniques de cultiu, situació actual de la citricultura espanyola i valenciana. Aforaments, SIG citrícola.

Tema 2: Patrons de cítrics utilitzats actualment.

Característiques dels patrons de citrics. Criteris per a l'elecció del patró més adequat, en funció de les condicions edafològiques i ambientals.

Tema 3: Varietats de cítrics conreades actualment.

Coneixement i mètodes de reconeixement de les distintes varietats de cítrics conreades a Espanya. Característiques agronòmiques i de comercialització de les varietats actualment conreades.

6.1.2. Anatomia i fisiologia dels cítrics.

 

Tema 4: Anatomia dels cítrics

Estudi i reconeixement de les diferents parts que consta una planta de cítric: arrels, tronc, fulls, flors i fruit.

Tema 5: Brotada i floració

Fisiologia de la brotada i floració. Factors que controlen aquestos processos. Aplicacions pràctiques.

Tema 6: Quallat del fruit

Fisiologia del quallat dels fruits cítrics. Factors que controlen aquest procés. Aplicacions pràctiques.

Tema 7: Creixement i desenvolupament del fruit

Fisiologia del creixement i desenvolupament dels fruits cítrics. Factors que controlen aquest procés. Aplicacions pràctiques.

Tema 8. Maduració i senescència del fruit

Fisiologia de la maduració i senescència dels fruits cítrics. Factors que controlen aquest procés. Aplicacions pràctiques.

6.1.3. Tècniques de cultiu.

Tema 9: Nutrició dels cítrics. Plans d'abonat

Nutrició mineral. Adobs emprats en la citricultura, tant en fertilització, com en fertirrigació. Interpretació de l'anàlisi foliar i de sòl. Elaboració de plans d'adobatge.

Tema 10: Plagues dels cítrics i el control d'aquestes

Àcars tetraníquids, àfids, cotxinilles, minadors i altres plagues que afecten els cítrics.

Tema 11: Malalties dels cítrics: fongs, virus i bacteris

Fongs, bacteris i virus que afecten els cítrics. Plagues i malalties de quarantena

Tema 12: Operacions de cultiu en cítrics

            Empelts, sobreempelts, poda, espurga, anillat, etc.

6.1.4. Postcollita dels cítrics.

Tema 14: Tècniques de post-collita

6.1.5. Millora genètica de cítrics

Tema 15: Millora genètica: tècniques i protocols

            Pla de Millora i Sanejament de Varietats d’Agris (PMSVA)

            Obtenció de noves varietats. Mètodes tradicionals i basats en biotecnologia

6.2. Altres espècies de fruiters

6.2.1. Nesprer (Eriobotrya japonica). Cultiu, varietats i característiques principals.

6.2.2. Caqui (Diospyros kaki). Cultiu, varietats i característiques principals.

6.3. Pràctiques.

Pràctica 1. Anàlisi i avaluació de la qualitat de fruits de cítrics.

Pràctica 2. Desenvolupament d’un programa de fertilització per a fruiters.

Pràctica 3. Tècniques de poda.

Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16