Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

Temari

Temari

Lliçó 1. Introducció a les tècniques espectroscòpiques

Naturalesa de la radiació electromagnètica. Regions espectrals. Nivells energètics. Tipus d'anàlisi amb radiació electromagnètica. Instruments per a l'espectroscòpia òptica. Components. Dissenys instrumentals.
 

Lliçó 2. Espectroscòpia molecular UV-VIS

Introducció a les tècniques espectroscòpiques moleculars. Aspectes quantitatius: llei de Beer; Luminescència i concentració. Exactitud i precisió en les mesures espectrofotomètriques UV-VIS. Espectres i estructura. Instrumentació. Aplicacions. Comparació absorció i fluorescència.
 

Lliçó 3. Espectroscòpia atòmica

Introducció. Atomitzadors. Fonts de radiació per a absorció atòmica. Senyal de fons, mètodes de correcció. Interferències. Espectroscòpia d'emissió amb plasma: plasma acoblat inductivament (ICP). Comparació dels mètodes atòmics.
 

Lliçó 4. Espectrometria de masses

L'espectròmetre de masses. Sistemes d'introducció de mostra. Fonts de ionització. Analitzadors de massa. Detectors. Aplicacions.
 

Lliçó 5. Tècniques electroanalítiques: potenciometria i voltamperometria

Introducció. Elèctrodes de referència. Elèctrodes indicadors de membrana. Polarografia i voltamperometria.
 

Lliçó 6. Introducció a les tècniques cromatogràfiques

Introducció. Classificacions de les tècniques cromatogràfiques. Retenció cromatogràfica. Eficàcia. Separació de mescles. Anàlisi qualitativa i quantitativa.
 

Lliçó 7. Separacions en cromatografia de gasos

Introducció. La columna en cromatografia de gasos. Fase mòbil. Fases estacionàries. Control del procés cromatogràfic. Subministrament del gas portador. Sistemes d'injecció. Zones escalfades. Sistemes de detecció. Adquisició i tractament de dades. Aplicacions de la cromatografia de gasos.
 

Lliçó 8. Separacions en cromatografia líquida

Classificacions de la cromatografia líquida. Instrumentació. Sistemes de subministrament de fase mòbil. Sistemes d'injecció. Columna cromatogràfica. Detectors. Adquisició i tractament de dades. Camps d'aplicació de la cromatografia líquida.
 

Lliçó 9. Cromatografia líquida d'adsorció, partició i bescanvi iònic

Introducció. La sílice com a material cromatogràfic. Fase mòbil. Cromatografia d'adsorció. Cromatografia de partició: fase inversa i fase normal. Cromatografia de parells iònics. Evolució instrumental de la cromatografia de bescanvi iònic. Cromatografia de bescanvi aniònic i catiònic.
 

Lliçó 10. Electroforesi capil·lar

Separació: mobilitat electroforètica i mobilitat electroosmòtica. Instrumentació. Modes d'electroforesi capil·lar. Aplicacions.