Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.
Curs 3 - Semestre 1
Temari
El curs es basa en el llibre “Temen aktuell 1 – Lehrbuch” (Ed. Hueber) la matèria del qual es detalla a continuació.
Capítol 1
Tema: Descripció de turistes i presentacions personals. Idiomes, països, nacionalitats. Diàlegs i textos informatius en hotel. (dades personals, saludar i presentar-se, nombres). Pràctica: Diàlegs en recepció. Demanar i anotar informacions.
Vocabulari: nombres, països, idiomes continents .
Fonètica: alfabet, accentuació, pauses, ritme, diàlegs
Gramàtica: Pronoms personals i possessius, Formació de verbs en present oració enunciativa i interrogativa, l'imperatiu.
Cultura: Els països de llengua alemanya. Turisme alemany a Espanya. Alemanys cèlebres en el món.
Capítol 2
Tema: L'hotel i l'habitatge. Diàlegs i textos d'instruccions i funcionament d'objectes. Adjectius
Pràctica: comprensió de textos breus a través de preguntes. Diàlegs en comerços i tendes.
Vocabulari :Mobiliari de l'hotel, l'oficina i l'habitatge.
Fonètica: ritme, accentuació, paraules compostes
Gramàtica: articles determinats, indeterminats i la negació. Els possessius. Formació del plural.
Cultura: Turisme, família i temps lliure en la cultura alemanya. La importància de l'ecologia en la cultura alemanya.
Capítol 3
Tema: Menjar – beure – fer la compra. Diàlegs i textos en el restaurant (informar-se, demanar, pagar, fer la compra , convidar a menjar)
Pràctica: Visita al restaurant i al supermercat. Comparar preus i quantitats. Els nombres (repàs)
Vocabulari: aliments, desdejuni, menjar i sopar. Substantius propis del restaurant i del supermercat.Fonètica: vocals curtes i llargues, diàlegs
Pràctiques: comprensió de textos a través de preguntes
Vocabulari: quantitats i recipients. Partitius, preus.
Fonètica: vocals curtes i llargues, diàlegs
Gramàtica: L'acusatiu. Verbs forts i febles. L'imperatiu (repàs).
Cultura culinària a Alemanya. Menjars al llarg del dia. El món del pa i la pastisseria alemanya..
Capítol 4
Tema: temps lliure i jornada laboral.
Diàlegs i textos (descriure jornada, saludar i acomiadar-se, fixar cites, fer entrevistes, informar sobre horaris d'obertura i tancament, parlar d'activitats turístiques, d'oci i de temps lliure.
Pràctica: Converses sobre activitats diàries. Circuit turístic de Berlín. Principals edificis públics d'una ciutat. Descripció de la ciutat i de camins. Informar sobre lloc i temps d'esdeveniments turístics, cercar i comparar informacions turístiques, parlar sobre temps lliure i entreteniments.
Gramàtica: verbs modals: significat, conjugació en present, sintaxi, posició de l'infinitiu. Verbs
separables. Verbs forts i febles. Circumstancials de lloc, manera i temps.
Cultura: El treball i el temps lliure. Característiques del turisme alemany en les nostres costes.
TEMARI PRÀCTIC:
Seminaris/Tallers
Les pràctiques es basen en el llibre “Temen **aktuell 1 **Arbeitsbuch” (Ed. **Hueber) realització d'exercicis d'estructures i vocabulari. Atès que el nombre d'estudiants sol ser elevat, es fomenta el treball en grup (de dos o tres, segons el caràcter de cada exercici). Així mateix s'elaboraran diàlegs i textos, en una primera fase paral·lels als models i el temari utilitzats en el llibre i posteriorment de forma més lliure i creativa.
Es fomentarà especialment l'aprenentatge autònom de l'estudiant. És obligatori l'ocupació del **CDROM. Els alumnes hauran de realitzar 4 hores en el Centre Autoaprenentatge Llengües de la UJI amb el CDROM del llibre.