Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

SBC010 - Didàctica de la Llengua Oral i Escrita en Contextos Culturals Plurilingües

Semestre 2

Temari

Temari

1.El marc europeu de les llengües i la competència en comunicació lingüística. El context europeu en el qual s'ensenyen-aprenen les llengües.

2.Bases legislatives per a l'ensenyament del currículum de llengües a Espanya. Els decrets del MEC i de les CCAA. El curriculum de llengües de la C. valenciana. L’ensenyament plurilingüe. Comentari crític, principis didàctics i organitzatius.

3.L'ensenyament-aprenentatge de la llengua oral. De l'oral col·loquial a l'oral formal. Antecedents, principis i estratègies. Relacions entre la llengua oral formal i la llengua escrita.Ensenyar l'oral formal. Les situacions d'aula i les tasques de producció i comprensió oral. Les seqüències didàctiques.

4.L'ensenyament-aprenentatge de la llengua escrita. L'alfabetització com a conjunt de sabers estratègics orals i escrits. Etapes d'accés al codi escrit.
    4.1 La lectura: mecanismes psico-lingüístics i estratègics per a abordar el significat dels    textos. Activitats de lectura i construcció de significats sobre els textos.
    4.2 La composició escrita: mecanismes i processos per a l'escriptura de textos. Activitats d'escriptura de textos. Les seqüències didàctiques.