Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

EQ1040 - Tecnologia Hídrica i Energètica en la Indústria Química

Curs 4 - Semestre 1

Temari

Temari

Bloc temàtic 1.  ENERGIA

Tema 1. FONTS ENERGÈTIQUES I RECURSOS ENERGÈTICS DE LA TERRA.Fonts primàries d'energia.Demanda i oferta d'energia.Interconversiones energètiques.Formes explotables de l'energia.

Tema 2. COMBUSTIÓ.Reaccions químiques de combustió i càlculs.Característiques físiques de la combustió. Rendiment energètic en combustió.Classificació i propietats dels combustibles industrials. Intercambiabilidad de combustibles. Propietats dels comburentes i dels productes de combustió.

Tema 3. CREMADORS. Cremadors per a combustibles sòlids. Cremadors per a combustibles líquids. Cremadors per a combustibles gasosos. Cremadors especials. Instal·lacions de combustió: control i dispositius de seguretat

Tema 4. COGENERACIÓ. Definició. Estalvi energètic associat a la cogeneración. Tecnologies per a la cogeneración. Exemples d'aplicacions.

Tema 5.GENERACIÓ I ÚS D'ENERGIA ELÈCTRICA. Centrals tèrmiques. Energia nuclear.

Tema 6. GENERACIÓ DE VAPOR, FRED I AIRE COMPRIMIT EN LA INDÚSTRIA. Sistemes de generació de vapor. Calentadores i calderes. Introducció a les màquines frigorífiques. Generació de fred industrial: sistemes de compressió i absorció. Elements bàsics d'una instal·lació d'aire comprimit. Compressors.

Tema 7. ENERGIES RENOVABLES. Energia solar i acumulació tèrmica. Energia eòlica. Biomassa. Energia geotérmica. Energia marina. Energia hidraúlica. Economia de l'hidrogen.

Bloc temàtic 2.  AIGUA

Tema 8. GESTIÓ D'AIGUA PER A ÚS HUMÀ I INDUSTRIAL. Usos de l'aigua. Cicle integral de l'aigua. Paper de l'aigua en la indústria. Balanços hídriccs per al consum humà. Balanços hídriccs en la indústria.