Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

CS1015 - Mètodes i Tècniques d'Intervenció Policial

Curs 2 - Semestre 2

Temari

Temari

Introductori: Enfocaments policials; tipus i evolució.

Tema 1: Principis bàsics d'actuació policial.

Tema 2: La patrulla i la intervenció policial. Planificació i eines de direcció policial: Composició i tipus de patrulla; missions; classificació de les situacions policials; mesures a adoptar. Planificació i direcció policial.

Tema 3: Activitats policials invasives: Intervencions d'ofici (la identificació i l'escorcoll; esment als nus integrals; la detenció). Intervencions amb l'autorització prèvia (intervencions corporals; gravació d'imatges; entrada i registre domiciliari).

Tema 4: L'entrevista i l'interrogatori policial: Concepte d'entrevista i d'interrogatori. Declaració de l'imputat i declaració testifical. La font. Tècniques d'exploració de la sinceritat. Protecció de testimonis.

Tema 5: Primeres actuacions davant lesions i mort: Homicidi. Lesions. Delictes sexuals. Violència de gènere. Desaparicions.

Tema 6: Control de persones i vehicles: Vigilàncies i seguiments. Dispositius estàtics de control. Manifestacions i multituds.

Tema 7: Investigació de la delinqüència i delinqüència organitzada: Tipus de delinqüents comuns. Delinqüència organitzada: Concepte. Característiques principals. Tipologia. DO a Espanya. Lluita contra la DO.

Tema 8: Explosius i atemptats: Característiques i classificació dels explosius; trampes explosives; actuació davant atemptats. Evolució històrica del terrorisme; objectius, tàctiques i tècniques terroristes. Mesures policials.

Tema 9: Consum i tràfic de drogues. Principis bàsics d'intervenció policial: Substàncies, tipus i classificacions. Il·lícit administratiu i il·lícit penal, intervenció policial. El Pla Nacional sobre Drogues.

Tema 10: Altres escenaris: Establiments ie spectacles públics. Mendicitat. Prostitució del carrer. Molèsties veïnals.

Annex: Breu introducció a la dactiloscòpia.